Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Игрална зала в "Горно Езерово" е заведението, погазило извънредните мерки срещу коронавируса
Автор: Екип Burgas24.bg 12:09 / 18.03.2020Коментари ()7847
© Burgas24.bg
Районна прокуратура – Бургас образува досъдебно производство за нарушаване на противоепидемилогичните мерки, въведени в Република България със заповед на министъра на здравеопазването, насочени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, във връзка c усложняващата се епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на СОVID-19 в страната. Разследваното деяние е осъществено на 17.03.2020 г. в бургаския кв. "Горно Езерово“.

В нарушение на противоепидемичните мерки и условията на обявено извънредно положение е осъществявана търговска дейност в помещение, обособено като игрална зала и билярд клуб, разположено на ул. "Каваци“ в квартала. В помещението са допускани и обслужвани клиенти, въпреки че е следвало посещенията в клуба да бъдат преустановени. Деянието е квалифицирано по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1, от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до пет години и глоба в размер от 10 000 до 50 000 лева.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Бургас, съобразно указанията на Главния прокурор на Република България.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Igralna-zala-v-Gorno-Ezerovo-e-zavedenieto-pogazilo-izvunrednite-merki-sreshtu-koronavirusa-945842
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.