Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тръмп: Китай ще направи всичко, за да ме провалят на изборите
Автор: Екип Burgas24.bg 09:18 / 30.04.2020Коментари ()1219
©
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда, че смята, че справянето на Китай с коронавируса е доказателство, че Пекин ще направи всичко възможно, за да го провали на изборите през ноември, когато ще се бори за преизбиране, предадоха световните информационни агенции. В интервю за "Ройтерс" от Овалния кабинет Тръмп заяви, че разглежда различни варианти по отношение на последиците за Китай над вируса.

Тръмп обвинява Китай за глобална пандемия, която уби най-малко 60 000 души в Съединените щати и хвърли американската икономика в дълбока рецесия, поставяйки в опасност надеждите му за още четиригодишен мандат. Китай е трябвало да бъде по-активен в информирането на света за коронавируса много по-скоро. счита държавният глава.

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп възложи на разузнавателните служби да проверят дали Китай и Световната здравна организация (СЗО) първоначално са скрили някаква информация за новия коронавирус. По-специално, те трябва да установят каква информация има СЗО за две изследователски лаборатории в Ухан.

Тръмп премина от първоначално възхваляване на китайският отговор на епидемията до остри критики, тъй като заплахата от пандемията за американската икономика и перспективите за преизбиране се изкристализираха.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отново настоява Китай да осигури на света достъп до неговите вирусологични лаборатории в Ухан, като заяви, че светът трябва да разбере как пандемията COVID-19 се заражда там и че Пекин има задължение да бъде прозрачен.

Отношенията между Съединените щати и Китай значително се влошиха след избухването на епидемията от коронавирус.

Повечето учени сега считат, че новият коронавирус е произлязъл от дивата природа, като прилепите и панголините са идентифицирани като възможни видове-гостоприемници.



Още по темата: общо новини по темата: 14365
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/2395 ] следващата страница
Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Trump-Kitai-shte-napravi-vsichko-za-da-me-provalyat-na-izborite-961961
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.