Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Семейства от Бургас превърнаха входа на блока си в ботаническа градина
Автор: Екип Burgas24.bg 16:56 / 02.07.2009Коментари ()1523
8 семейства от Бургас превърнаха входа на блока си и предблоковото пространство в ботаническа градина. Въпреки назрялата икономическа криза и недоимъка хората всеки месец отделят от личните си средства, за да превърнат блока си в едно по-приятно място за живеене.

Това е единствения по рода си блок в града, където освен цветята във входа и около него могат да се видят най-различни сувенири, картини, скринове, дори огледала.

Така хората от блок 26 в бургаския комплекс Лазур правят живота си по-цветен и позитивен.
"Ние ако не си направим живота весел, никой не може да ни го направи. Имах един неблагоприятен момент в живота си...тогава ми се искаше да не се прибирам зад вратите на апартамента си, а да живея във входа. Помагаме си много, съвместно решаваме, събираме пари...вечер се събираме пред блока", разказват жителите.

Учудващо, но факт-импровизираната ботаническа градина съществува вече 4 години. Хората разказват, че в началото цветята са изчезвали и чупели от недобросъвестни граждани. Вандалските прояви обаче изведнъж секнали.

Преди 4 години животът на хората бил сив и еднообразен, сега е по-цветен от всякога.Те са обедени, че с това тяхно начинание дават пример и на други.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Semeistva-ot-Burgas-prevurnaha-vhoda-na-bloka-si-v-botanicheska-gradina-98362
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.