Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лъчезар Борисов: България е в топ 3 по финансова стабилност
Автор: Екип Burgas24.bg 08:44 / 28.07.2020Коментари ()837
©
В България за първи път се случва безпрецедентна криза. Трябва да намерим начин да отговорим на очакванията на обществото. Имам 18 години опит. Доколкото съм информиран Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са ме предложили за поста. Това каза по БТВ новият министър на икономиката Лъчезар Борисов.

Преди да бъда номиниран, не съм имал разговор с премиера. Участвах в заседанията, където разработихме мерки. Кризата изисква бързи мерки. Средствата трябва да стигнат бързо до хората. Сто човека ще работят извънредно и този труд ще бъде платен. Подадените заявления са 27 000 за допълнителни средства. Тези 1 млрд. ще станат 4 млрд.

Искаме да автоматизираме системата, за да няма субективизъм. Част от парите са по оперативни програми.  България е в топ 3 по финансова стабилност. Ние можем да инжектираме средства в икономиката.  1,8 млрд. е голям пакет от мерки. Една част са кредити.  От 18 години аз съм работил с 13 министри. Ще се постарая мерките да имат скорост. Не познавам Делян Пеевски. Христо Иванов, като стане министър, обещавам да не му лепя плакати.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Luchezar-Borisov-Bulgariya-e-v-top-3-po-finansova-stabilnost-987022
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.