1 май остава само Ден на труда

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:24 / 12.06.2015
1157
Депутатите отхвърлиха предложението на Реформаторския блок първи май да се превърне в ден за честване на годишнината от Априлското въстание.

Предложението на Реформаторския блок беше за промяна в Кодекса на труда, чрез която на първи май освен Международния ден на труда да отбелязваме и годишнина от Априлското въстание.

В рамките на вчерашния ден депутати от различни групи проведоха горещи дебати по темата. Според опозицията в лицето на БСП това предложение цели да неглижира Деня на труда, а освен това би било абсурдно от историческа гледна точка. Априлското въстание избухва на 20 април по стар стил, което по нов стил прави 2 май, а не 1 май.

В крайна сметка 34 депутати подкрепиха предложението, 41 бяха "против", а 78 се въздържаха. Предложението на Реформаторския блок не получи подкрепата на коалиционните им партньори от ГЕРБ.

Освен предложението на Реформаторския блок бяха отхвърлени и четири предложения за промени в Кодекса на труда, внесени от "Атака". Те предвиждаха повече права за българските работници сравнение с чужденците, уеднаквяване на заплатите с тези в Европейския съюз и други.

Източник: bTV


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Каква заплата получава един евродепутат?
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).