Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
111 проверки в туристически обекти по Черноморието от началото на сезона
Автор: Екип Burgas24.bg 13:24 / 15.06.2015Коментари (0)640
© Burgas24.bg
"В по-голямата си част проверените обекти съответстват на изискванията на закона. Същевременно, обаче, в някои случаи сме установили и нарушения, което ни дава възможност да систематизираме тази информация и да насочим по-активно усилията си именно в посока на пропуските и онова, което най-често не се спазва. Ще дам един пример - това е предоставянето на туристически услуги и осигуряването на достъп на хората с увреждания. Констатирахме няколко случая, в които изискванията на закона не се спазват и затова нашите проверки ще бъдат акцентирани върху това, тъй като е важно да се гарантира, че тези лица ще имат възможността да получат също толкова качествен продукт, както и всички останали. Констатират се и нарушения, които се забелязват и през годините и които са свързани с категоризацията, а когато напълно липсва такава, се стига до налагане на принудителната административна мярка - затваряне на съответния туристически обект." Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов днес пред БНР по повод започналия туристически сезон и проверките, които контролният орган извършва по Черноморието.

От началото на сезона до момента инспекторите са извършили 111 проверки в туристически обекти по Българското Черноморие. Съставени са 10 акта за нарушения като предоставяне на туристически услуги в обект, който не отговаря на дадената му категория, несъответствие на надписите за вида, наименованието и категорията на заведението с посочените в удостоверението и липса на цени в български левове.

Маргаритов поясни в какво се изразяват инспекциите на контролния орган в местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения: "Установяваме налична ли е категоризация на съответния обект или заведение, както и това дали категоризираният обект предоставя услугите в обема и обхвата, който предвижда законът за издадената категория. При нарушения ще предприемем действия по налагането на санкции, както и разбира се по отношение на това тези нарушения да бъдат преустановени, за да може потребителите да получават качествен туристически продукт." Той допълни, че започналата инициатива за проверки на детските съоръжения е с обхват територията на цялата страна и посочи: "Това също е един съществен елемент от нашата кампания, който вече е насочен към безопасността на предлаганите стоки и услуги на потребителите. Такива проверки се извършват и към момента в увеселителни обекти на територията на страната, а по Черноморието акцентът е и върху услугите, предоставяни в аквапарковете."

Комисията за защита на потребителите започна поетапно разкриване на приемни в големите градове и курорти по Черноморието. В тях туристите ще могат да получават информационни материали, полезни експертни съвети как да защитят своите права и интереси и да подадат жалба или сигнал, по които ще се извършват допълнителни проверки към онези, които кампанията на КЗП Лято`2015 предполага да се извършват константно в рамките на целия сезон."Ние сме активизирали позициите си в Черноморските градове и в съответните места, където ще функционират приемните. Разполагаме и с мобилни екипи и имаме готовност при подаване на сигнал да реагираме веднага.", допълни Маргаритов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Наводнения 2024
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: