15 години за убийство заради 70 лева

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:06 / 15.01.2020
605
5 години лишаване от свобода при строг режим получи 43-годишен убиец от село Ковачевец, това реши Търговищкия окръжен съд, съобщава прокуратурата.

Кървавата драма е била извършена на 12 юни миналата година в поповското село Ковачевец, а причината – спор за невърнат дълг от убития. 61-годишната жертва дължал 70 лева на подсъдимия от доста време, но не намирал начин да се издължи.

В деня на убийството, след голямо количество изпит алкохол, подсъдимият отишъл в дома на длъжника си. Влязъл в двора, като извадил вратата от пантите. Между двамата мъже започнал спор, който прераснал в побой. С юмруци и ритниците по лицето и цялото тяло убиецът пребил жертвата си. Броят на ударите, силата, ожесточението и яростта на подсъдимия определят престъплението като извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Убиецът е осъждан, но реабилитиран по право. Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).