15-годишна родилка с варицела вдигна болница на крак

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
08:46 / 20.01.2016
853
Тийнейджърка на 15 г. от Първомай вдигна на крак АГ клиниката на УМБАЛ "Св. Георги", след като постъпи за раждане с варицела. Гинеколозите забелязали обрива по корема й и веднага я изолирали в септична зала, където на бял свят се появила първата й рожба.

"Бебето е здраво и доносено. То ще бъде под наблюдение, тъй като е възможно също да има варицела. Изолирано е от останалите новородени, майката също е в отделна стая. Няма опасност от разпространение на заразата", коментираха от лекари. 

За последната седмица в Пловдив са регистрирани 191 болни от варицела. Болшинството са деца. Пикът на инфекцията се наблюдава точно в зимния сезон.

"Варицелата се причинява от вирус, който се разпространява по респираторен път. Докато избият пъпчиците, пациентите се оплакват от главоболие, безапетитие, температура. След това се появяват подутини с големината на леща, пълни с безцветна течност", обясни д-р Моника Троянчева от РЗИ.


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Доц. Владимир Зиновиев: Ще дойде момент, в който да следим цената...
Българин създаде приложение, което ще сложи край на преписването ...
Ръководителят на конкурса "Мис България" с официално писмо, в кое...
Бойко Борисов: Изобщо не се глася за премиер
Репортер от "На кафе" бе заловена да шофира в нетрезво състояние
Изживей лятото с хитова музика, филмови предизвикателства и супер...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).