Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
15-годишната Мария: Искам повече хора да постъпват като мен
Автор: Екип Burgas24.bg 11:56 / 23.01.2016Коментари (4)687
© БГНЕС
Искам повече хора да правят като мен - да помагат на другите в критични ситуации. Това каза 15-годишната Мария, която спаси шофьор и пътниците на тролейбус, в студиото на "Тази събота" по bTV. Гордея се със себе си, виждам, че има хора, които ме уважават и това ме радва, допълни девойката. По думите ѝ най-ценното, което има са приятелите ѝ, доброто отношение в дома, където живее от девет години, както и уважението на хората.

Знаех как да реагирам, защото съм виждала такива ситуации в семейството си - майка ми е епилептичка и съм виждала как приятелят ѝ ѝ помага, сподели момичето. Мария разказа подробности около трагичния инцидент с положителен край, когато 15-годишното момиче оказа първа помощ на Филип Тодоров- шофьорът на тролейбус, на когото му прилоша по време на работа. Като му видях физиономията, разбрах, че му е прилошало, разказа момичето. Отворих му устата, извадих му езика и му дадох вода, допълни тя.

Ръководителят на ДДЛРГ "Мария Терезия" Латинка Петрова разказа за борбения дух на младата девойка. "Мария е борец. Тя е лидер сред децата, понякога дори се бунтува срещу правилата в дома", коментира Петрова. По думите на Петрова всички в дома много се гордеят с момичето, защото въпреки трудностите в живота си не е озлобена . "Тя обича контактите, винаги гледа от положителната страна на живота и дава много на хората", разказа Петрова.

От девет години Мария живее в дома, защото е "дете в риск" и семейството ѝ не може да се грижи за нея.

"Тя се бори с живота, има много дух, много борбеност в нея. Затова и всичко постига, без да се отказва", допълни треньорката по плуване на 15-годишното момиче Дияна Петрова.

Неотдавна от британска фирма са преложили да проследят развитието на Мария и да я изпратят да продължи образованието на Острова. Девойката все още не е сигурна дали ще се възползва от възможността, защото има твърде много хора, които ще ѝ липсват като замине. Най-много цени приятелствата и уважението, което намира в близките си хора. Мария благодари на всички в дома, че са до нея в добро и зло, че винаги я подкрепят.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Това дете е пример за всички ,които се борят в живота ,че въпреки трудностите и не леките моменти е запазило в себе си -човешките добродетели.Да е здрава и късмет да съпътства живота и.
+4
 
 
Браво на това прекрасно дете!!! Да е жива и здрава и нека тази нейна благородна постъпка, постави основи за един по-добър живот, както за нея, така и за нейната болна майка!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Отказът от АЕЦ "Белене"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: