16-годишна крадла извърши отвратително престъпление, пенсионерка пострада жестоко

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:39 / 22.11.2020
839
Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем шестнадесетгодишната Л.Н. за извършен от нея грабеж над възрастна жена. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство по случая е започнало, след като на телефон за спешни повиквания 112 е бил подаден сигнал за грабеж в столичния квартал "Дружба“. Незабавно на място са били изпратени служители от сектор "Охрана на обществения ред“, които са установили на място двама младежи. В хода на разследването е било изяснено, че по обед на 20.11.2020 г., осемдесет и шест годишната Д.М. изтеглила парична сума от банкомат на бул. "Професор Цветан Лазаров“. Докато слагала парите в портмонето, възрастната жена била блъсната от непознато момиче, което го издърпало от ръцете й. Веднага след това девойката избягала в посока междублоковото пространство.

Вследствие на нападението пострадалата паднала, при което получила фрактура на тазобедрената става. Случаен свидетел на инцидента видял двама бягащи младежи и се опитал да ги спре. Момичето се скрило между паркираните автомобили, като междувременно изхвърлило чуждото портмоне. Придружаващото го момче заявило, че не е съпричастен към извършването на грабежа и убедил приятелката си да признае вината си, което тя направила пред полицаите. Пострадалата възрастна жена понастоящем е в болнично заведение, поради причинената й средна телесна повреда.

Предметът на престъплението – паричната сума в размер на 590 лева, е иззет и е приобщен към материалите на досъдебното производство. По най-бързия начин парите ще бъдат възстановени на пострадалата. С постановление на наблюдаващия прокурор Л.Н. е задържана за срок до 72 часа. Установено е, че момичето е криминално проявено за кражби, грабежи, държане на наркотични вещества, хулиганство. Предстои внасянето в съда на искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).