Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
2 години след трагедията на "Руски": Вижте нечовешкото огорчение, гняв и обида на вдовицата Корнелия Петкова!
Автор: Екип Burgas24.bg 11:58 / 15.12.2018Коментари (9)2556
Две години след ужасяващата катастрофа на бул. "Руски", при която живота си загубиха трима, с Plovdiv24.bg се свърза вдовицата на един от загиналите - Атанас Ламджиев. Корнелия Петкова пожела да разкаже за гнева и обидата, трупани месец след месец в опит да достигне до справедливост; пожела да разкаже за потъпканото доверие в собствените й защитници, накарали я да повярват в успеха на делото; разказа и за трънливия път на оцеляването - нейното и това на трите й деца, свързан с много работа и нито стотинка обезщетение след загубата на единствената им опора в живота - Атанас. Изповедта на вдовицата може да видите в прикаченото видео!

Припомняме, че с решение от март месец тази година ВКС измени въззивното решение на пловдивския Апелативен съд, намаляйки наложеното на Трайков наказание "лишаване от свобода" от 6 години на 5 години. 

"За тези две години изцяло се бях доверила на адвокатите, особено след като поверих и наказателното и гражданското дело на адвокат Марин Марковски и неговата кантора. На 100% се предоверих. Фактът, че съм неглижирала моето активно участие в делата, са се отразили негативно на случая.

По думите й адвокат Марковски гарантирал, че наказателното дело ще приключи без капка вина и съпричастност от страна на Атанас.

"За две неща се бяхме разбрали - Атанас е невинен и максимален размер на обезщетения. Думите му бяха: "Нашите такси са високи и съответно гарантираме успех на делата", върна лентата вдовицата Корнелия. "Изцяло, на 100% му се доверих. Казах си, така предполагах тогава, дала съм делата в ръцете на най-добрия. Даваше ми пълно уверение, че ВКС са обективни и човечни, че няма съдия, който да не е съпричастен и да не отсъди в наша полза."

Делото минало и...

"В средата на март ме уведомиха, че решението на ВАС е намалило присъдата. Буквално се вцепених, изпаднаха в тежка депресия, цели 8 месеца. Не исках да се показвам, не исках да виждам жив човек. Дни наред бях в шок. Даже се срамувах, защото излезе, че едва ли не Атанас е виновен. Сега вече виждам каква грешка е било да изпитвам вина", разказа тя. На защитниците си заявила директно, че за нея делото е загубено:

"За мен Марковски абсолютно нищо не свърши, през цялото това време имах усещането, че съм наела втори адвокат на Любо Трайков. Казах му го в лицето, а той просто мълча“. Преди около седмица Корнелия официално се е отказала от услугите на Марковски, в момента е решила твърдо да поръча на собствени разноски безпристрастна международна автотехническа експертиза.

Междувременно бедите на Петкова не идват сами и седмици по-късно работодателят й я освобождава от работа. Впоследствие я назначава отново, за да я съкрати после пак като за това уволнение в момента Петкова води друга съдебна битка: "Единствените ми доходи, единствените средства, с които издържам три деца, са от работата", сподели по този повод жената. 

Що се отнася до  гражданското дело и размера на обезщетението, за които настоява за трите си деца и за нея самата, то справка сочи, че са поведени две заседания по него през тази година, следващото е чак през април 2019-та. Поисканите обезщетения в размер на по 400 000 лева на сираче и 250 000 за вдовицата, плюс по 200 лева месечно на дете, докато не навърши 18 години.

Към настоящия момент Петкова и дечицата й не са получили и стотинка обезщетение, полагащо й се по Кодекса на застраховането, в писмо до Корнелия и представителите й, обаче, от застрахователната компания посочват, че нееднократно са заявявали желание да си уредят отношенията, но са били уведомени, че подписване на споразумение е неприемливо за Петкова и затова ще изчакат произнасянето на съда по заведеното от нея дело. 

Припомняме, че инцидентът с трима загинали стана на 18 ноември 2016 година около 01,18 часа на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев". Трайков седнал зад волана на своето "Ауди А7" пиян - в кръвта му са отчетени 0,8 промила алкохол в кръвта, шофирал е с 99 км/час. Всичко по случая може да видите ТУК!




Още по темата: общо новини по темата: 9
24.04.2020 »
16.07.2017 »
29.01.2017 »
04.12.2016 »
29.11.2016 »
24.11.2016 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 17.12.2018 г.
0
 
 
Това не е ли онази, която беше простила, ходеше да прегръща момчето, което е карало аудито, и после взе пари? Явно накой и подшушна, че може да изкара повече и... така.
0
 
 
Факт е че завивайки на ляво е отнел предимство.Това че ония е карал много бързо е друг въпрос.Фактите са ясни и двамата имат вина.
+1
 
 
Дано му лепнат спин в затвора и да умре бавно, примерно на петата година, когато излиза.
+2
 
 
Нея сме я чували и виждали достатъчно. Защо не чуем роднините на другите жертви, които са наистина невинни
+12
 
 
Пет години затвор за три погубени живота?? Три почернени семейства. Това някаква шега ли е или какво?? ВАС да си подават оставките незабавно!! Българския съд е "независим", защото нищо НЕ зависи от него. И докато не им се търси отговорност за действията/бездействията - България няма да се оправи. Определено има договорка г-жо Петкова, между защитите(вашата на подсъдимия) и съда но тя не е във ваша "полза". Относно сумите те никога няма да върнат загубения човек, а и човешкия живот цена - няма.
+15
 
 
Да беше разпитала някои клиенти на Марковски.Всички реват от него.Името и хонорарите му са големи,но губи всичките си дела.И все някой му е крив-или съдията ,или прокурора или колега адвокат ако има такъв.В Пловдив има поне 10 адвоката,които наистина разбират от катастрофи.И да-съпругът ти има съвина,защото е направил ляв завой преди движещия се с предимство.Ако някой ти каже друго ,значи иска да те излъже и да вземе делото за обезщетението.Пловдивчани работят на 20-25%, софиянци на 30-35 а може и 50 %.Както искаш.Имаше един дето беше на 85%,но той е в затвора.
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 15.12.2018 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: