22 лечебни заведения подписаха договори за дарение на апаратура от "Българската Коледа"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
23:50 / 03.10.2018
2353
Представители на 22 лечебни заведения сключиха днес договори за дарение на медицинска апаратура от благотворителната инициатива на президента "Българската Коледа“, кампания 2017-2018 година. С подписването на документите, което се състоя на "Дондуков“ 2, започва и процесът на доставка на високотехнологичното оборудване за рехабилитационни центрове, университетски и многопрофилни болници в цялата страна. По-късно в Гербовата зала президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева се срещнаха с представителите на лечебните заведения и на съорганизаторите на кампанията – Българската национална телевизия и Нова телевизия.

Благодарение на дарителите на кампанията 22-те лечебни заведения ще получат съвременна медицинска апаратура на обща стойност 1 790 000 лева. Средствата са събрани по време на последното издание на "Българската Коледа – 2017/2018“, чийто фокус беше в подкрепа на спасения детски живот – продължително лечение и рехабилитация. Част от апаратурата е последно поколение високотехнологични роботизирани системи за рехабилитация.

Тази благотворителна инициатива е жива в сърцата на българите вече 15 години, заяви президентът Румен Радев. По думите му, успехът на инициативата се дължи на проявената съпричастност и доброта, както и на невероятното партньорство, изградено през годините между съорганизаторите – БНТ и НТВ, членовете на Експертния съвет и водещите лекари – педиатри. Президентът благодари на организаторите за амбицията кампанията да е максимално прозрачна, отговорна и ефективна.

Държавният глава отбеляза, че "Българската Коледа“ дава не само надежда за българските деца, а и че всички заедно работим нашето общество да е хуманно и цивилизовано, а това е надежда и за бъдещето. Новата техника, която болниците получават, предоставя и възможност на нашите прекрасни специалисти да прилагат нови, съвременни форми на лечение и да го правят в България, заяви президентът.

"Дълбоко благодарен и удовлетворен съм, че обществото ни може да види, че има достойни български лекари, специалисти и професионалисти, отдадени безкористно на своето призвание и своя дълг – бъдещето на България и на нашите деца", подчерта още Румен Радев.

Доц. д-р Иван Чавдаров - директор на Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа "Св. София“, благодари за даренията на екипа на кампанията от името на бенефициентите на "Българската Коледа“. По думите му, благодарение на кампанията и нуждаещите се български деца могат да се възползват от модерните медицински технологии, които широко се ползват по света.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).