Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
3 дни "оранжев" код заради магнитни бури
Автор: Екип Burgas24.bg 09:06 / 28.08.2014Коментари (1)737
©
Тридневни магнитни бури носят депресии, инфаркти и покосяват страдащите от кардиологични проблеми и бъбречни заболявания. За това предупредиха лекари. Обострянето на болежките ни е заради смущения в магнитосферата в резултат на средни по интензитет, но упорити магнитни бури. Усилват се и мигрените, а хората с нарушения във вестибуларния апарат може да бъдат приковани на легло.

Смущенията, които са от 4-то ниво и се класифицират с оранжев код, са започнали вчера и продължават още два дни - днес и утре, твърди прогнозата на НАСА.

Те се изразяват най-вече в безсъние, главоболие, обостряне на хронични заболявания, лудите буйстват.

В следващите дни това въздействие най-вероятно ще се увеличи. Причината според учените е в това, че активността на слънцето, причиняваща смущенията е пресякла нулевия слънчев меридиан и е преминала от източното полукълбо на Слънцето към западното, което е с по-силна геоефективност. Затова не се учудвайте, ако близките и колегите ви, а и самите вие станете раздразнителни без повод или постоянно страдате от главоболие.

Хронично болните ще са с обострени състояния и дори с кризи чак до неделя, тъй като аномалиите действат негативно два дни, след като са отминали. Причина за това е отделеният радон, който достига атмосферата.

В такива дни се наблюдава по-висока честота на ритъмните нарушения, повишават се и острите миокардни инфаркти, коментира проф. Нина Гочева - кардиолог в Националната болница по кардиология и национален консултант по сърдечносъдови заболявания. Ако човек не се почувства добре, да потърси джипито си или кардиолог и в никакъв случай да не прибягва до самолечение, препоръча водещата специалистка.

Три дни без алкохол, мазни храни, намаляване на цигарите и повече витамини ни спасяват от депресията, която докарват смущенията в магнитосферата в резултат на завишената слънчева активност, съветват лекарите.

Въпросните смущения често пъти са белег, че в скоро време предстоят магнитни бури.

Те се усещат най-осезателно от организма ден-два, след като са преминали, тъй като тогава концентрацията на радон е най-висока и удря най-безпощадно.

Затова медиците съветват още в дните с такива промени в атмосферата не само да не преяждаме, но и да спим повече от 7 часа, като си лягаме рано, не по-късно от 22 часа, и ставаме не по-късно от 8 часа. Освен това не бива да пием много течности вечер, за да си осигурим колкото се може по-здрав сън. Физическото и умственото пренатоварване в този период са противопоказни и трябва да ги избягваме.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Срещу този код "оранжево" може да се реагира със следните мерки: - Код "бяло" анасонова напитка с лед - Код "синьо" - с на Емо Чолаков бирата - Код " червено" - червено вино с мезе - Избор има !
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Серия от трусове в Турция
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: