31-годишният шофьор, блъснал и убил дете, е учител по физкултура

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:19 / 03.11.2022
392
12-годишно дете загина снощи, след като беше блъснато от лек автомобил в централната част на град Лясковец. То е карало велосипеда си по пътното платно, съобщи БНР, като се позова на Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал около 18:30 часа на оживено, но неосветено място.

Изпратено е до магазина от майка си.

Автомобилът, причинил инцидента е шофиран от 31-годишния Петър Димитров от Горна Оряховица, който е инструктор по фитнес и учител по физкултура. Той е с шофьорска книжка от два месеца, съобщават пред БНР източници от разследването.

Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Задържан е за 24 часа.

След инцидента Лясковец настръхна, съобщи кореспондентът на БНР Здравка Маслянкова.

Недоволството е не само срещу водача, но и срещу управата, която не взима мерки за осветеността и безопасността на улиците.

"Изказвам съболезнования на близките. Изключително тежък случай. Прокуратурата предприема всички възможни действия за максимално, пълно, обективно, всестранно изясняване на случая. Назначени са авто-техническа и съдебно-медицинска експертиза, които ще установят какви са причините за настъпилото произшествието. Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. Той е задържан в РУ Горна Оряховица", заяви Даниела Хаританова от Окръжна прокуратура - Велико Търново за bTV.

Катастрофата е станала след пешеходна пътека. До преди удара спирачен път няма, той е отчетен едва след сблъсъка на автомобила с велосипеда.

Общинският съветник в Лясковец Тодор Тодоров заяви, че е действал нееднократно в посока да бъдат подобрени градските условия. "Аз съм председател на комисия по бюджет и финанси. От 2019 г. сме предлагали да се осигурят средства за подмяна на уличното осветление, за осветяване на пешеходни пътеки и за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки с цел именно превенция на безопасността на движение. Това не беше направено и затова тази година за бюджет 2022 ние по наша инициатива заложихме 20 000 лева за 5 пешеходни повдигнати пътеки". По думите му кметицата на Лясковец каза, че нямало как да ги изпълни. "Има тотално безхаберие от едно длъжностно лице, и аз ще направя всичко, за да му се потърси отговорност", каза Тодоров.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).