40 хиляди програмисти не стигат на България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:13 / 04.06.2016
1044
В България има около 40 хил. програмисти, а в София са близо 30 000. Въпреки това браншът признава нуждата от още квалифицирани кадри и търси възможности за обучения и издирване на нови таланти. Това сподели софтуерният инженер Светлин Наков в студиото на "Тази събота" по bTV, подчертавайки, че в България произвеждаме достатъчно качествени кадри, но не смогваме с количеството.

"Откакто се занимавам с това винаги е имало недостиг. Целият свят се дигитализира и много от дейностите, които преди сме правили ръчно вече се правят от машини. Земеделие, машини, енергетика вече всичко минава през ръцете на софтуера, който пък го прави програмист", описва той.

Предприемачът беше категоричен, че сектора се развива добре, защото държавата не се намесва в него. По думите му бъдещето на технологиите е в изкуственият интелект и фактът, че машините започват да работят сами.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас
Доц. Мангъров говори за новия "вирус на шамара"
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).