5 години затвор и 10 000 лв. ще струва на варненец побой над "колега" в ареста

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:59 / 24.06.2022
844
Ефективна присъда "лишаване от свобода“ за срок от пет години при първоначален "строг“ режим на изтърпяване получи мъж от Варна по внесен от Районна прокуратура – Силистра обвинителен акт. Той ще трябва да заплати сумата от 10 000 лева по уважения от съда граждански иск за причинени неимуществени вреди, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

52-годишният О.М. бил привлечен към наказателна отговорност за нанасянето на средна телесна повреда на другиго при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 131а, пр.2, във връзка с чл. 129, ал. 2, във връзка с чл. 129, ал. 1, във връзка с чл. 29, а;. 1 б. "А“ и "Б“ от НК.

По време на извършване на престъплението подсъдимият бил задържан за друго деяние. В ареста той влязъл в конфликт с друг задържан и решил да се саморазправи с него на следващия ден. На 8 май 2021 година, в обособен двор за извеждане на задържани лица към Районна служба "Изпълнение на наказанията" - гр. Силистра, той нанесъл удар с юмрук в областта на долната челюст на своя опонент, като така му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване и травма на два долни централни резци.

О.М. е криминално проявен и осъждан многократно. Това не била първа подобна проява и извършеното от него е в условията на опасен рецидив.

Одобреното от Силистренския районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).