500 лв. глоба за асансьор без аварийно осветление

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:06 / 10.06.2016
747
Половин бон глоба може да отнесе етажна собственост, ако асансьорите във входа нямат аварийно осветление, което да работи поне час след спирането на външното захранване, научи "Монитор".

Срокът за осигуряването им изтича в края на месеца, припомнят от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН). Председателят на ведомството Стефан Цанков каза, че няма да има удължаване на сроковете.

До 30 юни шахтите на асансьорите в жилищните сгради трябва да бъдат оборудвани и с осветление. Същият срок важи и монтажа на устройство за спиране на кабината върху покрива й, като целта е да се осигури безопасна работа на техниците по поддръжката на подемниците.

На санкция вече подлежат собствениците и ползвателите на жилищни асансьори, които са ги оставили без блокиращи устройства срещу претоварване. При надвишаване на допустимата тежест над 10% те не позволяват на подемника да тръгне, припомнят експерти. Срокът за монтажа им изтече на 31 декември миналата година.

До края на 2016 г. обаче трябва да се монтират разговорни устройства в кабините.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Прогноза: Още по-високи цени на златото и среброто през следващит...
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Съседка на семейството, което пострада при катастрофата с автомоб...
Радев: Средата в туризма е силно конкурентна и затова държавата с...
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).