6 работи са анулирани на втория задължителен зрелостен изпит

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:06 / 30.08.2016
893
Шест работи са анулирани на втория задължителен зрелостен изпит по предмет по избор от сесия август-септември, който се проведе днес. 

От тях четири са по география и две по биология. Четирима зрелостници са опитали да ползват мобилна техника, а двама са пробвали да препишат. 

На матурата по предмет по избор днес бяха допуснати 6752-ма зрелостници, от които 1672-ма не се явиха. Тя се проведе в 214 училища. В СУ "Христо Смирненски" - село Света Петка, изпитът е бил прекъснат за две минути поради спиране на тока. Най-много зрелостници пропуснаха матурата по география (764) и по биология (583). 

На двата задължителни изпита по български език и литература и по предмет по избор са анулирани общо 11 изпитни работи. Според зам.-министъра на образованието и науката Диян Стаматов това е благодарение на модулирането на изпитите. Той потвърди, че това е работеща система за провеждането им.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пеевски подписа споразумение със синдикатите за заплатите на унив...
Защо румънците идват на море в България? 
"Всичко ми дойде от... сърцето", "Много добре мина, ама нищо не н...
Радев се среща с папата във Ватикана за 24 май
Имотен експерт: Въпросът "Наем или заем" е много актуален
НСО с важна позиция за трагичния инцидент край Аксаково


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).