7 години затвор за турчин, спипан с хероин за над 3 млн. лв.

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
18:08 / 01.12.2020
832
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол и след постигнато споразумение в съдебно заседание, бе наложено наказание от 7 години "лишаване от свобода“ спрямо турския гражданин Шабан Д. Той е подсъдим за това, че контрабандно пренесъл през границата на страната 100 пакета хероин.  

По време на разследването е установено, че наркотичното вещество е пренесено през границата на страната от Турция в България. То е поставено в автобус, който е собственост и е управляван от обвиняемото лице. Хероинът е открит при щателна проверка, извършена от митническите служители на граничния пункт. Общото тегло на наркотичното вещество е близо 50 килограма. Общата му стойност (по цени на съдопроизводството) възлиза на 3 235 578 лева.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг“ режим в затвор. В полза на държавата е отнет товарният автомобил, с който хероинът е бил превозван. На турския гражданин е наложена и "глоба“ в размер на 70 000 лева.  


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
60 работници остават без работа
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима са ранени
Президентът наложи вето върху важен закон
Знаете ли кои действия се считат за уронване престижа на работода...
По-малко ли ще плащаме за природен газ през май месец?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).