Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
74% от българите искат националният лев да остане
Автор: Екип Burgas24.bg 11:57 / 07.01.2016Коментари (8)792
© Burgas24.bg
Мнозинството българи - 74% - са за запазване на националния лев, 9% предпочитат въвеждането на еврото, а 17 на сто нямат предпочитания. Това сочи данни от проучване на "Галъп интернешънъл" в 14 членки на ЕС.

Всеки трети европейски гражданин би гласувал неговата държава да напусне Евросъюза при въображаем референдум, сочат още данните.

Сред участниците в проучването са както страни-основателки като Франция, Германия, Холандия, така и новоприети страни като България и Румъния. Единствената страна, в която нагласите за напускане доминират, е Великобритания - 54% от всички, изразили позиция.

Високи дялове на негативни нагласи се регистрират в Италия, Холандия, Швеция и Дания. В Германия и Франция обаче отчетливо доминират нагласите в полза на ЕС - съответно 72% и 65%. Най-проевропейски настроени остават Румъния и България - 85% и 82%.

През изминалата година процесът на разочарование от Евросъюза е протекъл най-силно в Гърция, Белгия, Великобритания, Холандия и Италия. Само в три страни се регистрира слаб процес на подобряване на отношението към ЕС - в Дания, Румъния и Германия.

Отношението към общата валута в Еврозоната е сериозно разклатено, сочи още проучването. В повечето от изследваните страни мнозинство от гражданите се обявява против еврото. Независимо от това в ключови страни от Еврозоната като Германия, Франция и Испания, повечето граждани се обявяват в защита на еврото като обща валута. Сред страните-членки на Еврозоната доминиращи анти-евро нагласи се регистрират в Италия и Гърция, докато сред страните-членнки на ЕС, но извън Еврозоната, най-негативни нагласи към евентуално въвеждане на еврото има във Великобритания (83% негативни към еврото отговори), Швеция (80%) и Дания (76%).

Припомняме, че 2015 година е най-добрата за българската икономика от началото на кризата насам. Такива са очакванията на реномираното икономическо издание "Икономист".

Източник: Нова тв









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Красивите дървета около пазара до Стадиона загиват! Не са подкастряни откак са засадени. Ако това се направи, те ще бъдат спасени.Моля отнесете проблема до отговорния фактор.
на 07.01.2016 г.
0
 
 
Данните за "най-добрата година за България" въз основа на данни на населението ли се обуслявят или на данни на политиците?! Ха, че тлъста лъжа! Всичко го усещат по джаба. Затова ли народа бяга да се спасява в чужбина?!
+2
 
 
"Най-проевропейски настроени остават Румъния и България - 85% и 82%." Тежък удар по тружениците на тролетариата.
Aнонимен
на 07.01.2016 г.
-1
 
 
не искам нито европа, нито евро. искам си старата България.
0
 
 
А сигурно повече от 70%(от активното население) не е виждало книжни пари на живо от месеци.....какво значение има????Всеки ползва карти!Дали ще е евро дали лева познайте кой печели?????ши*аните банки....така ,че 74% от българите са за това банките да печеля.....странна работа!Поне от гледна точка на това ,че излезеш ли извън България обръща-губиш ,ако пазаруваш от чужди сайтове обръщаш-губиш,аз лично дрехи и обувки от България не съм купувал от години .....и е по-евтино(уточнявам защото съм нормален човек с нормални възможности) и КАЧЕСТВОТО е в пъти по добро....така,че.....ако ще държим лева за да може бабите да си купуват хляб ,а активното население да губи и банките да печелят СЪМ ТВЪРДО ЗА ЕВРОТО!Специално за "националистите" споко ще се знае ,че е БГ евро.....
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: