9 простреляни и един убит ловец от началото на ловния сезон

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:05 / 29.12.2015
754
Девет са простреляните ловци, а един е загинал при бракониерски лов преди откриването на ловния сезон и един е убит от началото на ловния сезон на 8 август досега.

Деветимата простреляни са се разминали без сериозни травми и са без опасност за живота.

Това показват данните на Министерството на земеделието и храните.

По-малко от седмица преди Коледа 57-годишен мъж от Бургас загина по време на лов, прострелян в областта на главата. Той и негов ловен другар участвали в ловен излет в местността Света Марина край Малко Търново. Вероятно поради невнимание, единият произвел изстрел и прострелял със законно притежаваната си ловна пушка 57-годишния бургазлия, който загинал на място.

У нас има 148 200 регистрирани ловджии. От тях до момента контролните органи на земеделското министерство са проверили 53 216 ловци, общо 5789 ловни сдружения, 3084 превозни средства. Те са констатирали 70 нарушения и са съставени 46 акта по Закона за лова и опазване на дивеча. Тези нарушения са свързани с неразрешена употреба на алкохол, липса на сигнално облекло, ловуване с незаверен билет и карта или въобще без билет, ловуване в забранена територия и отстрел на неразрешен за лов дивеч. Конфискувани са 21 броя звуковъзпроизвеждащи средства за лов на пъдпъдък.

Източник: БТНЕС


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Напусна ни Невяна Ушева
Главчев за казуса с пенсиите: Не може и те да са предизборен плак...
Ще има ли скок на цената на бензина?
Мъж загина при тежка катастрофа
Здравната каса с важна информация за хората с редки заболявания
"Лукойл" трябва да върне на държавата почти 2 милиона лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).