АПИ ще се бори с шума по натоварените пътища

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:05 / 01.04.2022
468
Агенция "Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изработване на актуализирана Стратегическа карта за шум на основни пътни участъци от републиканската мрежа с трафик над 3 милиона МПС годишно. 

Показателите в нея са определящи, когато трябва да се планират и предприемат действия, свързани с ограничаване въздействието на шума върху здравето на хората чрез прилагане на шумозащитни мерки на пътни участъци в близост до населени места, сгради и т. н.

Индикативната стойност на поръчката е 69 999 лв. без ДДС.

Целта на разработката е актуализиране на степента на шумово натоварване от автомобилния транспорт в околната среда чрез измерване, оценка и картографиране на шумовите нива. 

Актуализираната стратегическа карта за шум трябва да съдържа текстова и графична информация за броя на хората, жилищата, детските и лечебните заведения, училищата и научноизследователските организации в определен район, които са изложени на завишени стойности на показателите за шум.

Срокът за изпълнение на договора е една година. Обществената поръчка ще бъде възложена въз основа на икономически най-изгодната оферта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).