Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Абсолютно безобразие, олиото поскъпва още!
Автор: Екип Burgas24.bg 13:46 / 30.09.2021Коментари (8)672
©
Производители на олио прогнозират увеличение на цената му през следващите седмици. Държавата отчита задържане и очаква понижение на стойностите.

В магазинната мрежа бутилка от 1 л. олио струва от 3,5 до 5 лв. Производителите прогнозират, че скоро най-ниската цена за литър ще бъде над 4 лв. Клиентите споделят, че все по-рядко купуват качествен продукт и го заместват с по-евтиния му вариант. Повишението на цените се усеща по джоба, превръща се в тежест на бюджета, води до лишения, казват клиенти.

"Вече гледам кое е най-евтино и него взимаме, просто няма как, съобразявам се вече с цената, а не с качеството, което е на промоция – това взимам. Абсолютно не е нормално и продължават да скачат цените, за съжаление“, сподели Надежда.

Производител от Добрич прогнозира поскъпване. Част от причините се крият в миналогодишната реколта.

"Основните фактори са следните – миналогодишната реколта беше лоша, което доведе до намаляване на слънчоглед, не само в България, а и по света. Сега има голямо търсене, което доведе до голямо поскъпване на настоящата. Увеличени са и всички други производствени разходи“, обясни Георги Веселинов, производител на олио.

Повишение има за последната година и от не е малко, отчитат от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Скокът сега е 43% спрямо същия период на миналата година.

Рекордът бил преди месец – повишението било над 52%, но стойностите сега са задържани. Очаква се поевтиняване, според държавата. 

"Заради напрежението с енергийните ресурси ще се наблюдава задържане на цената и докато се събере цялата реколта, докато се изкупи старата реколта – ще видим задържане на цената, след това започва понижаване. Нито един фактор от формиращите цената не показва, че можем да отидем към възходящ тренд“, посочи Владимир Иванов от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

И производители, и държавата са категорични, че реколтата сега е добра и без олио в магазините няма да останем, съобщи БТВ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Защо да поскъпва преди 4дена бях в Белгия и Холандия там е между 1-2евро в Лидл за литър.Явно се опитват да ни общият от глад, тъй като вируса неможа.
0
 
 
Както каза номер 1 трябва да стигаме еврото..... На всички Гърция Ви е много евтина, ама цените там са в Евро и е 2 по скъпо от тук....... Така, че сега е момента за апартамента... ХАХАХА..... За да може после да ВИКАТ "ето казахме ли Ви, че като влезем в еврото цените няма да се променят".... ХАХАХА....тогава няма, ама сега си е.... мамата..... ХАХАХА..... НЕ че тогава пак няма да се вдигнат..... Само ми кажете сега кой е виновен... Бойчето, Радев, сорос, служебния министър, Путин, Барак, мубарак
+3
 
 
Това са част от следствията от "третата световна война".Сега пак ще ни заключат и хептен ще я втасаме.Ама като сме търпелив народ ще ни мачкат до дупка.Ковид-моеид...ама скоро на никой няма да му пука дали ще умре от ковид или от глад. В същност, всичко е част от предварителния сценарий...Пък и скоро в еврозоната трябва да се влиза. Нали трябва да изравним лева с еврото преди това.
+1
 
 
Още помним "Виденовата зима", а сега сме се устремили към "Радевата зима" която също ще помним дълги години ........ разбира се, че става въпрос за тези които оцелеят :(
+2
 
 
Голяма работа... Чак пък толкова... Вие това олио да не го пиете? 2л.Месечно максимум консумацията за едно семейство.. За 5 лв. отгоре.. А цените на промишления ток??? Там мълчим, нали?
+4
 
 
Подозирам че отиваме към "Виденова зима" .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: