Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Абсурдите в БГТОЛ: Глобиха шофьор на камион, въпреки платена такса
Автор: Екип Burgas24.bg 22:22 / 17.12.2021Коментари (0)755
© Burgas24.bg
За проблеми с тол системата информира зрител на Нова тв. В информацията се споменава, че въпреки платена маршрутна карта за тежкотоварен автомобил, шофьорът след това е глобен. Случаят е от средата на октомври.

При превоз от "Капитан Андреево" към България, шофьорът си е закупил маршрутна карта и има бележка за това. На връщане, на границата, обаче се оказва, че заплащането не е отразено в системата на БГТОЛ и така се налага да плати компенсаторна такса, за да напусне страната.

От Камарата на автомобилните превозвачи казват, че тези казуси не са единични и настояват в такива случаи шофьорът да може да заплати сумата за изминатото разстояние, а не да се пристъпва веднага към компенсаторна такса, която е в големи размери.

Илкер Бал превозва плодове и зеленчуци от Турция към България. На 15 октомври си заплаща маршрутна карта от "Капитан Андреево" до София. Същото прави и на връщане, на границата обаче го посрещат с глоба.

"Когато се връщах показах на БГТОЛ, че съм закупил, не се съгласиха , казаха, че има някакъв проблем и в системата не излиза", обясни Бал.

За случая разказва и неговият колега Румен Николов. По думите му закупената маршрутна карта не фигурира в системата на БГТОЛ. А глобата за това е 383 евро за шофьора", каза той.

"На границата са му казали, че не може да премине, защото има нарушение по българските пътища и може да напусне, само когато таксата бъде заплатена", уточни Николов.

Така започва кореспонденцията с БГТОЛ. "Писах имейл до БГТОЛ. От там обясниха, че искането ми е прието. Поискаха талона, квитанциите и глобите. След това ми върнаха имейл, че ще разгледат случая. Вече два месеца няма никакъв отговор", коментира Николов.

От Камарата на автомобилните пр
©
евозвачи разказват, че имат стотици такива. "Много от превозвачите, които разполагат с бордови условия за заплащане на тол сегментите, се оплакват. Когато искаме обяснение от посредника или националния доставчик на услугата, в повечето случаи - да не кажа в 100% от случаите, казват, че според техните данни машинката е била изключена", посочи Димитър Димитров.

Румен не вярва, че парите ще бъдат върнати обратно. "БГТОЛ в момента е длъжник към чужд гражданин и не ми се вярва да има възвращаемост. Да се бориш с БГТОЛ е все едно да се бориш със стената", смята той.

В позиция от Пътната агенция обясняват, че при закупуване на маршрутната карта шофьорът е декларирал, че камионът е с националност "Русия", а не "Турция" и по този начин с невярно декларирани данни се смята, че превозното средство няма маршрутна карта, а платената компенсаторна такса не подлежи на връщане.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: