Адв. Ина Лулчева за случващото се в прокуратурата: Това е мафиотски сюжет

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
21:17 / 16.05.2023
628
"Всички бяхме много озадачени. Никой не подозираше, че можем да сме свидетели на такава ситуация. Да се стигне дотам главният прокурор да се оплаче, че е принуждаван от политик да подава оставка със заплахи, зам.-главният да каже, че го е страх, че ще бъде убит, а зам.-директорът на Следствието да каже, че е следен с дрон – това е мафиотски сюжет. Потвърди се политическата зависимост на прокуратурата“. Това коментира пред bTV адв. Ина Лулчева.

"В изявлението на Иван Гешев имаше основание да се предположи, че тепърва ще се образуват дела срещу политически лидери. Фактът, че ще се образуват сега, когато отношенията са обтегнати, а досега не – установява политическата зависимост. Това е картина от криминален сюжет с политически трилър“, добави тя.

Според нея прокуратурата с този главен прокурор и неговите заместници не може да продължава.

"Новото е, че не подозирах, че ще стигнем до криминално развитие на сюжета. Фактът, че излизат прокурори, които казват, че ги е страх да не бъдат убити, главният прокурор казва, че политици и олигарси искат да го махнат, но искането за оставка е от прокурори – това надминава всякакви очаквания“, посочи адв. Лулчева.

"Ако се смята, че досега е крадено и няма дела, стигаме до това – делата не са образувани, защото прокуратурата, главният прокурор и този под него са имали политически протекции и не са искали да действат срещу тях, а сега ще действат, защото политическата дружба се е развалила“, каза тя.

"Ситуацията дава основание да предположи, че делата ще бъдат за отмъщение и разправа. Моята надежда е, че делата ще бъдат за истински престъпления. Надявам се да не се образуват дела, които да удрят политически противници. Може би прокуратурата ще задейства по сигналите за престъпленията вътре в самата нея. Пак ще напомня за "Осемте джуджета“. Когато правосъдието се осъществява на базата на ненавист и отмъщение, да се надяваме, че то ще бъде обективно е израз на оптимизъм“, подчерта Ина Лулчева.

Виж коментарите (1)

Още по темата (324):
26.01.2024 Отхвърлиха и втората жалба на Гешев, че не е възстановен като прокурор след уволнението му
10.08.2023 Гешев обжалва пред ВАС отказите да бъде преназначен като прокурор, а след това да бъде гласувана оставката му
20.07.2023 Бивш конституционен съдия: С действията си Иван Гешев е извършил ритуално самоубийство
14.07.2023 Гешев отказа да бъде охраняван от НСО
12.07.2023 ВСС прекрати процедурата по преназначаване на Гешев
05.07.2023 Политолог: Отстраненият главен прокурор Иван Гешев се беше прицелил към двамата лидери
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., е възможно да замърсява...
Азерите могат да ни доставят допълнително природен газ, имат инте...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).