Адвокат Екимджиев: Цинично е лакеи и съучастници да ронят сълзи за човешки права

Автор: Цвети Тончева
Коментари (10)
08:50 / 22.03.2022
848
Адвокат Михаил Екимджиев е готов да защитава Менда Стоянова срещу МВР, във връзка със злепоставянето и по време на полицейската акция за ареста на Бойко Борисов. Това обяви самият той за Plovdiv24.bg. Тогава бе обявено, че Стоянова е сред арестуваните, заедно с Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова.

"Въпреки отношението ми към вожда, аз съм готов да защитавам всеки човек, чиито права са нарушени, в името на принципа“, каза Екимджиев. "Познаваме се с Менда, обади ми се притеснена, след като разбрала от телевизора, че е обвинена от съобщенията, които вървяха“, каза Екимджиев.

Той е обяснил, че може да съди МВР по чл. 1 от Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Но дали ще го направи, само тя ще го реши, той не може да го инициира. "Не виждам особен ентусиазъм в тази насока, но тя ще го решава. Тя няма обвинение и абсолютно никаква отговорност, свързана с Божков“, добави още адвокат Екимджиев.

За самата акция на МВР той каза, че съжалява, че не е била по-добре организирана от процедурна гледна точка. "Бяха допуснати някои, макар и несъществени, нарушения, като това с Менда Стоянова и това, че адвокатът на Бойко Борисов не беше допуснат веднага, а 30-40 минути по-късно. Това е неприятно.

Но, ако трябва да го сравним с бруталността и полицейските акции на ГЕРБ от 2010 година, когато влизащите с тежко въоръжение командоси, с маски и шлемове, с автомати с лазерни мерници, насочени към спящи жени и деца и полуголи мъже, които се търкаляха и ги заснемаха от МВР, след което ги разпространяваха в цяла България, цинично е точно тези лакеи и съучастници на Борисов, които го посрещнаха като наркобарона Пабло Ескубар, когато той излезе от затвора, точно те да ронят сълзи за демокрация и човешки права. Нека малко да имат памет и да имат някакъв срам и етични спирачки в тая посока!“, каза още Михаил Екимджиев.

"Иначе, като адвокат, не се радвам да виждам такива прояви на мека полицейщина, но пак в сравнение с това, което съм се нагледал и полицейската бруталност при протестите от миналата и по-миналата година срещу Борисов и Гешев, това е бял кахър. Защитавал съм лидери на всички политически партии, защото когато се окажат в опозиция, те стават спонтанно върли и по-радикални правозащитници от мен“, добави адвокатът.

За Менда Стоянова Екимджиев уточни отново, че заради принципа и заради превъзпитанието на МВР, колкото и амбициозно и непосилно да изглежда това, той е готов да я защитава. "Но пак казвам, нямам нищо общо с наказателната част, а тя Менда няма и обвинение. Но тя притеснена ме попита какво може да се направи, защото това нарушава презумпцията за невиновност, злепоставя я и т.н.“, добави адвокат Екимджиев.

Виж коментарите (10)

Още по темата (181):
12.12.2023 Прекратиха разследването, по което задържаха Борисов и Горанов - нямало доказателства
21.03.2023 Поптодорова: Логично беше Държавният департамент на САЩ да обяви ареста на Борисов за незаконен
31.12.2022 Съдът реши окончателно: Арестът на Горанов на 17 март е незаконен
16.11.2022 Севдалина Арнаудова иска да съди "Продължаваме промяната"
01.11.2022 Обрат: Арестът на пиарката на Борисов - Севделина Арнаудова е незаконен
18.10.2022 Арестът на Севдалина Арнаудова е законен
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).