Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адвокат отказа проверка на входа на Съдебната палата, хвана охранител за гушата
Автор: Екип Burgas24.bg 13:36 / 25.03.2015Коментари (10)767
©
Инцидент между служители на Главна дирекция "Охрана" и посетител на Съдебната палата в София е станал днес около 8:50 часа, съобщиха от пресцентъра на палатата.

При влизането през служебния вход откъм ул. "Алабин" мъжът се е легитимирал с адвокатска карта, поставил чантата си на лентата за багаж, а самият той е минал през металдетекторната рамка, при което апаратът е подал сигнал за наличие на метални предмети у него. 

Дежурният служител на ГДО е подал тарелка на посетителя с покана там да бъдат поставени всички метални предмети, които се намират у него, а самият той отново да мине през рамката - процедура, която се прилага по един и същи начин за всички външни лица, посещаващи Съдебната палата. 

Посетителят обаче е отказал да изпълни тези разпореждания и след като си е взел чантата, се е отправил към вътрешността на сградата, игнорирайки отправените към него покани да се върне и да се подложи на проверка.

След като служител на Главна дирекция "Охрана" тръгва след него, приканвайки го да се върне, посетителят се обръща, хваща служителя за гушата и започва да го души, като едновременно с това сипе обиди. 

На помощ се притичват трима служители на СГС, които се намирали на коридора в този момент, а след подаден сигнал - и дежурни служители на ГДО. Понеже посетителят продължава да буйства и да сипе закани и обиди към служителите и свидетелите, той е отведен в дежурната стая на съдебната охрана, където са му поставени белезници. 

Подаден е сигнал до 4-то РУП-СДВР, откъдето са изпратени разследващи полицаи и оперативни работници, които са поели случая.

Тъй като посетителят е заявил, че срещу него е упражнено насилие, била е извикана линейка и той е откаран за медицински преглед и освидетелстване за състоянието в което се намира и наличието на травми.

Главният директор на Главна дирекция "Охрана" главен комисар Георги Жеков е разпоредил незабавна проверка по случая.

Според Правилника за устройството и дейността на Главна дирекция "Охрана", служителите й организират и осъществяват охраната и реда в съдебните сгради, както и сигурността на органите на съдебната власт. Главна дирекция "Охрана" организира и осигурява охраната на сградите на Върховния касационен съд, Върховния административен съд, на главния прокурор, на Върховната касационна прокуратура, Върховната административна прокуратура, Националната следствена служба, Висшия съдебен съвет, Министерството на правосъдието, Националния институт на правосъдието, на апелативните, окръжните, административните и районните съдилища и прокуратурите чрез комплексно използване на полицейски сили и сигнално-охранителна техника.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.03.2015 г.
+2
 
 
как може за такива глупости да викат линейка.а като се обадеш че детето ти има температура и не е добре ,ти казват да търсиш джипито.
+3
 
 
Да ама не ще го отнесе май охранителя ,макар да си е вършил работата,нагли адвокати ей....над закона.
Aнонимен
на 25.03.2015 г.
-4
 
 
Май на кастата Охранители им се стъжнява , нещо не ги харесват напоследък.
+5
 
 
Сега този адвокат да бъде лишен от правото да упражнява професията си поне за 6 месеца! Като за първо провинение.
Aнонимен
на 25.03.2015 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: