Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адвокатурата отказа дисциплинарно дело срещу Елена Гунчева за русофилски и антиваксърски изказвания
Автор: Екип Burgas24.bg 11:12 / 07.06.2022Коментари (2)598
©
Адвокатският съвет в Пловдив отказа да образува дисциплинарно производство срещу депутатката от "Възраждане" и пловдивски адвокат Елена Гунчева по една от двете преписки срещу нея. Решението е взето със 7 гласа "за" и 4 "против" и може да се обжалва пред Висшия адвокатски съвет, предава сайтът "Сега".

Сигналът срещу Гунчева беше свързан с няколко нейни публикации във Фейсбук. В един от тях Гунчева обяснява, че се изкушава от носенето на маски, защото така лесно по тях се познава, че човекът е "горе на черешата или е прекъснал връзка с кораба майка". В друг пост Гунчева обяснява, че глупостта на Кирил Петков е голяма (става дума за казуса с "Газпром"), третата и четвъртата й публикация са насочени срещу украинските бежанци и защитаващите ги.

Въпреки езика и квалификациите, които Гунчева използва в поста си докладчикът по дисциплинарната й преписка обяснява, че сигналът срещу нея е анонимен, тъй като е подаден по електронната поща от някой, който не може да бъде идентифициран и без електронен подпис.

Това било пречка за образуване на дисциплинарно производство. Освен това мнозинството в адвокатския съвет застъпва становището, че посочените постове във Фейсбук, представляват свободно изразяване на лично мнение, което пък е конституционно закрепеното основно гражданско право на свобода на словото. А свободата на словото мoжe дa бъдe oгpaничeнo caмo в пpeдвидeни в зaĸoнa cлyчaи и, ĸoгaтo тoвa e нeoбxoдимo, в интepec нa eднo дeмoĸpaтичнo oбщecтвo, обясняват още в писмените отговори от името на съвета председателят му адвокат Георги Баев.

Срещу Гунчева обаче остава висяща друга дисциплинарна преписка. Тя е образувана след медийни публикации за скандала, в който острието на "Възраждане" се забърка през март, след като, пак във Фейсбук, изрази надежда, че Русия може да бомбардира с високоточкови оръжия българския Министерски съвет, ако правителството реши да изпрати оръжия на Украйна.

"Не се отчайвайте, има някаква надежда – Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата", написа Гунчева.

Освен острата реакция на над 30 посланици, Гунчева предизвика и проверка на специализираната прокуратура за престъпление срещу републиката.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какво очаквате от русофилски и червени мастии ,като Гунчева.Адвокатурата в Пловдив е представена от съвет ,който се асоциира с карикатура. Като тази дропла на снимката ,която без Фотошоп е плашило.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: