Агенция "Митници" започва проект за сътрудничество със САЩ

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
14:54 / 05.03.2024
1227
Агенция "Митници" и Службата "Митници и гранична защита" на САЩ започват проект за обмяна на опит в областта на митническия и граничния контрол, финансиран от правителството на САЩ. В рамките на проекта американските колеги ще предоставят аналитична подкрепа, както и ще бъдат споделени най-добри практики на двете администрации в областта на митническата дейност и митническия контрол на сухопътни и морски граници, съобщиха от Агенция "Митници".

В тази връзка от началото на месец март служители на Службата "Митници и гранична защита" пристигат в България, за да се запознаят с организацията и да работят съвместно с митническите служители на МП Капитан Андреево, МП Пристанище Бургас и МП Пристанище Варна.

В рамките на проекта се предвиждат да бъдат проведени и поредица обучения на български митнически служители, включително и работно посещение на ГКПП в САЩ.

Сътрудничеството със Службата "Митници и гранична защита" е част от активното партньорство между Агенция "Митници" и американските власти в областта на международната търговия, митническия контрол и борбата с наркотрафика, което включва съвместни обучения, обмяна на опит и техническа подкрепа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
ГЕРБ – СДС ще възстанови навременните и справедливи субсидии на з...
Главчев: Няма как да бъдат изплатени 38 млн. лв. заради наводнени...
Ковчегът на Фердинанд лети към България
Най-много сме пътували до Турция, Гърция и Румъния през април
Психолог: 27% от децата в България са минавали през периоди на то...
РИК - Благоевград съставя акт на бившия премиер акад. Николай Ден...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).