Ако мислите, че времето днес е неприятно, вижте какво ни очаква утре

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:32 / 09.04.2023
1545
През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На места, главно в западната половина от страната, ще има валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът в неделя, когато всички ще празнуват Цветница, ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб, в Източна България - умерен. 

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 3°, а преобладаващите максимални - между 9° и 14°, в София - около 9°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.

По Черноморието ще преобладава облачно време, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен до силен вятър изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 10°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.  

В планините ще преобладава облачно време. В масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, над около 1200 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър с източна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.       

Новата седмица ще започне с предимно облачно време. В понеделник валежи ще има на много места в Западна и Южна България, вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от североизток. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните - между 9° и 14°.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и временно ще се усили, валежи ще има главно в източните райони и планините, а над западните облачността ще се разкъсва, дневните температури ще са с 3-4 градуса по-високи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).