Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Александровска болница е била пред фалит, с над 70 млн. лв. задължения
Автор: Екип Burgas24.bg 19:27 / 14.07.2022Коментари (0)727
©
архивна снимка
Настоящото ръководство на Александровска болница завари лечебното заведение пред фалит, с над 70 млн. лева задължения, съобщиха от пресслужбата на болницата.

По-рано днес, в съобщение, изпратено до медиите от предишния директор на болницата и настоящ депутат – проф. Костадин  Ангелов, се посочваше, че в лечебното заведение са констатирани различни нарушения, но въпреки сигналите на проф. Ангелов до различни институции, те не са реагирали. По думите на Ангелов има "чадър“ над директора на Александровска болница и протекция от високо политическо ниво. 

В отговор на твърденията на проф. Ангелов, от Александровска болница посочиха, че направените юридически и финансови анализи са установили редица проблеми, които е трябвало да бъдат спешно решени. Освен финансови и организационни, те са били и продължават да имат материално естество, допълниха от Александровска болница.

Лечебното заведение е вторият по големина болничен комплекс в страната и има над 23 отделни сгради с различна големина, етажност, години на застрояване и степен на амортизация, както и 28 различни клиники, някои от които са уникални за страната, добавиха от болницата.

По време на ковид кризата болницата беше едно от най-натоварените лечебни заведения, посочиха още от лечебното заведение. Въпреки преустановения планов прием и планови операции за няколко месеца, в периода 1 юли 2021 г. – 30 юни 2022 г. през болницата са преминали с 20 на сто повече пациенти в сравнение със същия период от предходната година. За лечение постъпват пациенти от цялата страна, като част от тях са здравнонеосигурени лица, казаха още от болницата.

Оздравителните мерки, които предприе ръководството в рамките на една година от своето управление, изведоха болницата от "финансовия тупик“ и дават увереност, че тя има потенциал да излезе самостоятелно от финансовата криза и да покаже възходящо развитие в недалечно бъдеще. Това ще бъде възможно след като се уредят просрочените задължения – 35 млн. лева към доставчици, натрупани по време на предходните ръководства на болницата. Разработена и приведена в действие е цялостна оздравителна програма с цел създаване на позитивна перспектива за устойчиво развитие на търговското дружество и усъвършенстване на работните процеси в него. Създадена е и нова система за вътрешен контрол върху приходите и разходите чрез предоговаряне с доставчиците, прекратяване на неизгодните договори и окрупняване на структури със сходни дейности, се посочва в съобщението. 

От Александровска болница посочиха, че са водени преговори с банкови институции за получаване на кредит за преструктуриране и погасяване на просрочените задължения, както и срещи с министъра на здравеопазването, с ръководството на Българска банка за развитие и с министър-председателя. Към този момент държавата на най-високо ниво е ангажирана с каузата за спасяването на Александровска болница и се очаква в близките дни да бъде решен проблемът с погасяването на просрочените задължения на дружеството, допълниха от лечебното заведение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: