Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Александър Иванов: Не смятам, че изкуственият интелект ще ни вземе хляба
Автор: ИА Фокус 13:15 / 30.05.2023Коментари (0)466
©
Всичко онова, което можем да правим с нашия мозък, в момента е напълно възможно да бъде направено от изкуствения интелект. По мое усмотрение това е най-драматичната промяна в историята на човечеството. Това каза Александър Иванов – управляващ съдружник и съосновател на CreateX Digital Agency, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Хората не трябва да се страхуват от навлизането на изкуствения интелект и от това, че той ще ги измести. Те могат да умножат продуктивността си и стъпвайки върху АІ, да ескалират своят кариера, подчерта той. "Аз не смятам, че той ще ни вземе хляба. Напротив, аз смятам, че ние всъщност вече имаме пекарна, на която можем да правим много повече хляб и имаме много повече възможности. Много е важно да не слагаме бариера между нас и технологията, а да я използваме за нашите цели“, заяви Иванов.  

Дигиталният маркетинг винаги е бил много динамичен, но истината е, че от ноември насам промяната е толкова галопираща, че дори специалистите не могат да се ориентират по най-добрия начин. "Това е причината да има толкова огромен интерес към семинарите и обученията, които водим. Буквално ние през деня учим, а вечер преподаваме това, което сме научили през деня“, каза той.  

Александър Иванов е Commercial Director за Централна и Източна Европа за инструмента Eilla AI, разработен на талантливи българи, завършили AI в Кембридж. Интересът от страна на инвеститорите е изключително голям и оценката на продукта е впечатляваща, заяви той. "Eilla AI свързва чрез АРІ ChatGPT, DALL·E и подобни инструменти в един, който е много лесен за ползване и много фокусиран чисто функционално, за да доставя стойност и да решава проблеми в индустриите. Има две неща, които различават Eilla от всичко останало. Първото е, че дава възможността за запазване на чувствителна информация вътре в организацията и когато една заявка отива към ChatGPT, тази информация се скрива с тагове и обратно, когато се връща, таговете отново се обръщат в информация. Самият потребител никога не разбира, че тази операция се е случила, но реално неговите данни са запазени и не достигат до трети страни“, обясни той. 

Eilla работи с информация от интернет, която е актуална към днешна дата, посочи още Иванов. "Тя може да види трендове, статистики, информации, да ни подскаже какво предстои и да ни даде евентуални решения в този контекст“, поясни той. 

Тя е полезна и за графичните дизайнери, тъй като генерира визуални изображения от текст. "Eilla ни помага с това, че можем да създаваме дигитално съдържание, да имаме всички права върху тях и да ги използваме за рекламни цели. В момента има много голям пробив и във Photoshop, и в Midjourney“, допълни Иванов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: