Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Александър Симов: Новата коалиция е ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН
Автор: Екип Burgas24.bg 14:19 / 21.06.2022Коментари (0)611
©
"Факт е, че към момента не мога да приема отказа на Румен Радев да заеме страна в ясно очертания конфликт, който е или връщане на власт силите около Бойко Борисов и мрачното статукво, или макар и трудно, но да продължаваме и да опитваме да направим промени в България. Не мога да приема и заплитането в този абсолютно фалшив курс, че има неясни опити за убеждаване на депутати. Хората гласували за "Има такъв народ" никога не са предполагали, че тяхната партия ще изпадне до нивото на присъдружна на ГЕРБ и ДПС." Това заяви народният представител от “БСП за България" Александър Симов в ефира на БНТ.

"Сегашното управление никога не е било подчинено на разбирането няма ляво-няма дясно. Стана ясно, че само с леви мерки може да се постигнат леви резултати и благодарение на БСП беше реализиран най-социалния бюджет, който сме имали по времето на прехода", каза още Симов за управлението и мерките на левицата.

По думите му за БСП не било никак лесно решението за участие в това управление, защото е наистина трудно социалистите да се впишат в коалиция съставена от толкова много антагонистични помежду си партии. "Когато анализирахме дали трябва да участваме в управлението, решихме, че при сегашната ситуация е необходимо в правителството да има социален вектор. Твърдя, че през последните 6 месеца отстоявахме нашата социална политика и основната роля на БСП е хората да се почувстват защитени в окото на бурята", допълни народният представител от левицата.

"Нашите бивши коалиционни партньори от "Има такъв народ" вече са участници в разрушаването на 3-ти парламент. Не смятам, че  тяхното мнение може да бъде взето за меродавно и не им вярвам, защото не смятам, че настоящото управление може да бъде корупционно, а смисъла му се дължи на мощната антикорупционна заявка, за която ние продължаваме да бъдем длъжници на хората. Изборът на тази сложно направена коалиция продължава да се крепи върху това, че от нея се очаква изчистването на България. Това продължава да бъде кредита на доверието, който кара хората да излизат на площада, за да подкрепят правителството", категоричен бе Симов за основните приоритети и причините, които карат социалистите да участват в управленската коалиция.

Според него едва ли е щяло да го има спонтанния протест в подкрепа на кабинета от преди няколко дни, ако не е било подлото поведение на новото мнозинство в парламента, което е искало точно преди вота на недоверие да взема главата на председателя на парламента. "Това се е загнездило в главите на новата коалиция от ГЕРБ, ДПС, "Възраждане и ИТН, и тази проява на абсолютен политически реваншизъм им изигра много лоша шега", коментира социалистът за новосформираното мнозинство в пленарна зала.

В заключение Александър Симов заяви, че не може да има управление на всяка цена. "А цената на това управление е: изборите са нормален демократичен инструмент. Винаги можем да направим избори. Миналата година ги направихме 3 пъти и видяхме, че постигането на управление при толкова сложно фрагментирана политическа ситуация съвсем не е лесен процес. Ако направим още едни избори сега мога да кажа, че ще направим още едни и още едни. Затова смятам, че ние дължим да опитаме и да продължим живота на това управление. Имаме добри идеи, които можем да реализираме и това ни кара да потърсим доверие от българските граждани", завърши той, подчертавайки, че в момента залога не е БСП, а как ще живеят българските граждани в окото на кризата.



Още по темата: общо новини по темата: 748
04.09.2022 »
10.08.2022 »
10.08.2022 »
29.07.2022 »
29.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: