Амбарева: Mантратa "ако не бяха руснаците да ни освободят" е долна спекулация, пораждаща овча благодарност към Русия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
09:44 / 09.03.2022
979
Силен коментар на Биляна Амбарева в социалната мрежа фейсбук. Причината за неговото написване е пропутинската пропаганда, която се шири из социалните медии:

Към всички, които апелират да се засрамя, щото ако не била Русия съм щяла да говоря турски, да нося фередже, да се казвам Айше, да бъда нечия трета жена и най-вече на тези, които твърдят, че България нямало да я има и цитирам:

"ами да го беше написала на турски, защото до днес щеше да говориш турски, ако не беше тази война"



имам няколко въпроса:


Кои са тези митични българи, които цели 500 години не проговориха турски, които си запазиха езика, обичаите, културата, религията, народната музика, шевиците и всичко българско, но ако не била Русия неминуемо са щели да проговорят турски?! Вие като празнувате Денят на будителите, знаете ли що е то ВЪЗРАЖДАНЕ?! Знаете ли, че българското се ВЪЗРАЖДА, с все по-голяма сила през 19-ти век, вместо постепенно да изчезва? Кои щяха да проговорят турски?

1.) Тези ли, които имаха 1500 училища и три гимназии за които плащаха от джоба си, те ли щяха да говорят на турски?

2.) Тези ли, които списваха 107 български вестника и няколко периодични списания?

3.) Тези ли, които през 19-ти век вдигат 43 въстания?

4.) Тези ли, които 500 години не само си запазиха религията, но и националната идентичност и 35 години не се задовилиха с това да са православни, ами се бориха почти 40 години за своя БЪЛГАРСКА екзархия напук на Гърция?

5.) Тези ли, които при проведения плебисцит за създаването на Екзархията се САМООПРЕДЕЛЯТ като българи?

Да се подценяват предците ни, които 500 години са се запазили като нация и народ, с тая мантра "ако не бяха руснаците да ни освободят" е най-долната спекулация и неуважение с цел да се изтъкне приноса на Русия! Половин хилядолетие, цели 500 години сме си останали БЪЛГАРИ! И ако не беше дошла Русия, щяхме да си останем пак българи, които неминуемо щяха да извоюват правото си на независима държава.

Парадоксът е, че докато хора като вас рецитират "Балканджи Йово", в желанието си да докажат "робството", не се прекланят пред желязната му воля, ами изпадат в овча благодарност към Русия, щото на нея дължим запазването всичко българско! И какво излиза сега? На роба Балканджи Йово му отрязаха и двете ръце, отсякоха му и двете нозе, избодоха му и двете очи, но той не даде Яна на турска вяра! Сега, след 140 години, "гордите" му наследници благодарят на Русия, щото ако не била тя сме щели да ходим с фесове и фереджета!? Не, не Русия ни е запазила като народ, а ние самите сме се запазили! Балканджи Йово ви е запазил, а не "дядо Иван"!!! И се научете да СЕ ГОРДЕЕТЕ С ТОЗИ ФАКТ, вместо да благодарите на Русия!


И да ви напомня, че при създаването на Българската Екзархия се извършва плебисцит в Македония, под контрола на турските власти и Вселенската гръцка патриаршия. Голяма част от Македония попада в границите на Българската екзархия, защото населението там се САМООПРЕДЕЛЯ като българско! Създадени са Скопска, Охридска и Битолска епархии. Сега българите там се определят като македонци, заради политиката на "освободителката", на която 140 години и правите метани!

Виж коментарите (5)

Още по темата (4310):
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
13.03.2024 След полемиката, която предизвика, папата отново осъди "безумието на
войната"
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).