Американци придобиха българска фирма за ПОС терминали

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:55 / 06.03.2024
1348
Продажбата на българския финтех myPos официално приключи. Новият собственик на компанията за ПОС терминали и разплащания е американският инвестиционен фонд Advent International.

myPos запазва българското присъствие в ръководството си, но се добавят две ключови позиции към мениджърския екип. Абденур Беззух е назначен за главен технологичен директор на групата, а Любомир Атанасов за вицепрезидент по стратегията.

Бъдещето на компанията

Плановете на компанията са да разшири набора от предлагани услуги, но за момента нищо конкретно не се съобщава.

Имаме големи амбиции да разширим набора от допълнителни дигитални услуги и да предоставим нови възможности, до които дребните търговци рядко имат достъп. Възможностите да подкрепим малкия бизнес и икономиката са реални и аз се радвам да се присъединя към Advent и myPos в това начинание", казва Лоран Льомоaл, председател на Борда на директорите.

Българската myPOS все още е единствената компания в Европа, предлагаща на търговците, които приемат дигитални плащания чрез нейните инструменти, да получат парите си веднага, без да бъдат таксувани допълнително за това. Компанията наскоро навлезе в магазини в Неапол, Италия, и Лион, Франция, и се подготвя за нова вълна на разширяване на европейския пазар.

Радваме се, че можем да подкрепим истинската икономика, задвижвана от малките и средни бизнеси, като им помагаме да просперират. myPos е бизнес, който следим отблизо повече от пет години и придобиването ѝ е първата крачка в тази посока“, казва Фабио Кали, управляващ директор на Advent International, цитиран от economic.bg.

Припомняме, че в края на месец януари Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) даде разрешение за продажбата, за която се говореше месеци преди това.

Кои са Advent International?

Advent International е американска компания, която се е утвърдила като един от най-големите и най-опитни глобални частни капиталови инвеститори.

Фондът е познат на българския пазар – преди години той приватизира БТК, а по-късно за кратко бе мажоритарен собственик в "Девин“ и заводите за плочки Kai.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).