Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Американски компании ще модернизират армията ни
Автор: Екип Burgas24.bg 14:33 / 06.12.2019Коментари (1)903
©
Американски компании искат да участват в модернизацията на армията ни. Фирми като “Локхийд Мартин", “Нортроп Груман", “Ошкош Дифенс", “Текстрон" и Ай Би Ем имат интерес към съвместно производство на оръжия и бойна техника с български заводи. И участие в търговете за нова техника на армията. Това стана ясно на втория форум за отбранителна индустрия и киберсигурност, организиран от Американо-централноевропейската бизнес асоциация. Осемте американски компании са на посещение в България, съобщава "Монитор“.

"Благодарение на нашето партньорство с българското правителство те имат над 70 срещи с български фирми! Посланик Мустафа приветства групата, след като посети заедно с тях Министерския съвет“.

“Нортроп Груман" имат интерес да продадат на България оръдията “Бушмастер", а “Ошкош" - бронираните бойни машини MRAP и лека тактическа бронирана техника. “Локхийд Мартин", от които България вече купи 8 изтребителя F-16,стана ясно от представянията на компаниите. Ай Би Ем има интерес да продаде продукти за киберзащита.

Модернизацията на армията с нови техника и оръжие ще продължи поне до 2032 г., каза зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов. През април ще стане готов стратегическият преглед на отбраната и в него ще са записани новите проекти, обясни той пред бизнеса. Засега освен двата големи проекта за нови бронирани машини и патрулни кораби военните предвиждат и сделки за покупка на триизмерни радари за водене на F-16 и радари и нова артилерия за противовъздушната отбрана. Освен това с американска финансова помощ разчитат да закупят и способности за киберзащита.

“Значителна част от растящия български износ се дължи на произвеждащите оръжия и военна техника заводи и те стават все по-добри", коментира на форума и министърът на икономиката Емил Караниколов.

МВР пък търси помощта на американския бизнес за възможности за контрол над комуникациите и проследяване при внедряването на 5G мрежата, обясни вътрешният министър Младен Маринов.

До момента американски фирми са инвестирали у нас над 2,5 млрд. долара и са наели над 30 000 български работници, но това е само началото, каза посланичката на САЩ Херо Мустафа.

През януари предстои първата стратегическа среща между България и САЩ след подписаното от премиера Бойко Борисов и президента Доналд Тръмп споразумение, добави тя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чакаме потника Мунчо да ревне ,че си иска уазките,газките и миг-овете :)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: