Анализатори: Въпрос на време е правителството да си отиде

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:55 / 24.06.2013
1066
Правителството не се ползва с базисна подкрепа не само от хората, но и от партиите, които го подкрепят, а това означава, че няма как да прави реформи. Около това мнение се обединиха Кръстьо Петков и финансистът Лъчезар Богданов по БНТ тази сутрин.

Според Петков управляващите бързат да нагласят графика си и част от мерките към това, което очаква обществото и в частност протестиращите, но едва ли ще имат време да ги реализират.

Поне през ден съм на протестите, наблюдавам недоволните, енергията им нараства с всеки изминал ден и поставят въпроса - "или си отивате, или ще стане още по-лошо", коментира той. Въпреки това Петков смята, че решението е в преговори с протестиращите и нови избори в разумно време.

Според Богданов част от мерките, който предлага правителството, са по-скоро отговор на февруарските протести и това за пореден път показва как по-често се случва политиците да изостават.

"Аз се надявам, че това е само някаква малка стъпка и истинските реформи предстоят, защото големият социален проблем на България се казва заетост, пазар на труда и едва ли няколко лева тук и там месечно за определени групи хора ще промени нещо радикално. Големият проблем, който трябва да се решава, е как да има повече работни места и по-високи доходи, това е предизвикателството пред правителството", коментира той.

Оценката на двамата обаче се размина относно ситуацията с бюджета. Петков смята, че положението е като пред катастрофа и от финансова гледна точка ситуацията е толкова тежка, колкото през 1996 и 1997 година. Според Богданов обаче не е така, защото дефицитът през тази пролет е колкото е бил миналата година.

"България е в ликвидна криза, от една седмица в текущата сметка сме на червено, няма пари и колкото и да се кълне премиерът Пламен Орешарски, че няма да ревизира бюджета, той на практика е ревизиран и трябва да се коригират параметрите на макрорамката според реалността", настоя Петков.


Виж коментарите (0)

Още по темата (438):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Национални новини:
Земетресение у нас
Кога в България ще преминем на 4-дневна работна седмица?
Какво да правим, ако ни излезе положителен тест за наркотици, но ...
Крум Зарков: В държавата има криза, действията на служебния кабин...
Проф. Хинков: Решението не е да се спре строежът на частната детс...
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка: Цялата буза и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).