Анастас Герджиков с призив към президента

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:26 / 30.10.2021
1179
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков е убеден, че ако спечели изборите за държавен глава, ще направи всичко възможно партиите, които ще влязат в следващото Народно събрание, да успеят да съставят правителство. Това заяви той при днешната си среща с избиратели във Варна. 

"Обръщам се към Румен Радев, чийто първи мандат на президентския пост изтича през януари, и го призовавам консултациите, които ще провежда след изборите на 14 ноември, да не бъдат формални, а действително да съдейства за диалог между партиите и търсене на съгласие. Ако аз бъда избран за президент, бих направил всичко възможно, за да могат политическите сили да формират редовен кабинет. Сега, в ситуацията на здравна криза заради коронавируса и шоково увеличение на цените, повече от всякога е необходим работещ парламент, който да приеме важни икономически мерки за подпомагане на бизнеса и гражданите“, посочи  кандидатът за държавен глава, издигнат от Инициативен комитет.

"Ако спечеля президентските избори, ще използвам докрай сроковете според конституционната процедура и всички възможности, особено в ситуация като сегашната, за да има правителство. Ако трябва, ще се затворим и ще преговаряме с партиите толкова дълго, колкото е необходимо, и няма да излезем, докато няма "бял дим“ – тоест докато политическите сили не стигнат до формулата за съставяне на кабинет“, допълни проф. Герджиков.

Според него този път формациите трябва да намерят общи цели в името на излизането на страната от кризата - здравна, икономическа и политическа. "Показал съм с работата си през годините, че съм човек на диалога. Ще го докажа отново, ако бъда избран за президент. Сега не е време за противопоставяне и за политическо надмощие – подобни битки са атрактивни, за да спечелят вниманието на избирателя преди вота, но трябва да бъдат туширани след изборите – от това би спечелила България и нейните граждани“, заяви проф. Герджиков.

Виж коментарите (1)

Още по темата (270):
22.01.2022 Иво Христов: Радев помете остарелите разбирания
22.01.2022 Плевнелиев: Сега Радев може да направи каквото поиска с държавата
22.01.2022 Президентът: В идните години ще бдя, чакат ни още изпитания!
22.01.2022 Радев и Йотова встъпват в длъжност
19.01.2022 Вицепрезидентът Йотова: Имаше моменти, когато се чувствахме като в обсадена крепост
19.01.2022 Държавният глава: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).