Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Анастасова: Купуването на гласове изкривява до крайност не само резултатите от изборите, но и отношението на българите към този процес
Автор: Екип Burgas24.bg 15:53 / 28.10.2022Коментари (0)542
©
"В качеството ми на народен представител и водач на листата на “БСП за България“ в Монтана в рамките на предизборната кампания проведох десетки срещи и се срещнах със стотици хора. Всяка втора дума беше споделяне на възмущение от разширяващата се практика за купуване на гласове в областта.“ Това заяви депутатът от БСП Ирена Анастасова при изслушването на вътрешния министър Демерджиев в парламента.

Социалистът споделя за констатирани изключително притеснителни факти за все по-брутална, неприкрита и без притеснение престъпна дейност на т-нар. “купувачи на гласове“, чиито имена се знаят от всички. "За всичко това подадох сигнал до Областна дирекция на МВР. Получих уверението, че се работи активно по проблема. Получих и отговор от районната прокуратура, че поради липса на доказателства няма да бъде образувано досъдебно производство. Резултатите от изборите, броят на гласовете за партиите, за които активно и масово се купуваха гласове, особено за ДПС и ГЕРБ показват, че за пореден път - съзнателно или не - нито превантивната, нито същинската работа на подчинените структури на МВР в областта беше ефективна“, посочи Анастасова.

В тази връзка тя зададе следния въпрос към министър Демерджиев: "Смятате ли, че действията на структурите на МВР в област Монтана са работили професионално, отговорно и ефективно по предотвратяването на купуването на гласове?“

"Каквито и акции да сте направили, каквато и превантивна дейност да сте извършили - резултати няма. 10 часа след като подадох сигнала ми звъняха по телефона да ме питат защо съм им подала имената на определени лица. В този сигнал аз съм дала телефон за връзка, който не е публичен. Така че ясно е откъде изтича информацията“, заяви тя и се обърна към министъра: "Само вие смятате, че се борите с това, нищо подобно. Вашите структури в област Монтана изобщо не си свършиха работата - не искаха да я вършат, отбиваха номера и правеха кухи ПР-акции, защото са свързани с тези, срещу които трябваше да се борят“, изтъкна тя.

"Купуването на гласове изкривява до крайност не само резултатите от изборите, но и отношението на българите към този процес. Когато става посред бял ден пред очите на хората – това наистина ги обезверява и започват да гледат на изборите като на една огромна фалшификация. В резултат на това избирателната активност пада до критични нива и по-голямата част от гражданите остават без политическо представителство“, заяви Вяра Емилова, народен представител на БСП от Ловеч.

Тя се обърна към министър Демерджиев: "Заедно с колегите от парламентарната група от областите Плевен, Монтана, Враца, Видин изпратихме отворено писмо до вас и сигнализирахме областните структури на МВР за сигналите за купуване на гласове, с което призовахме за пореден път всички да си свършат работата, за да бъде това предотвратено“, припомни социалистът.

Емилова изтъкна за проведена от нея среща с Областната дирекция: "Те ме увериха, че знаят за такива проблеми и ще направят всичко възможно, за да предотвратят купуването на гласове. В резултат на това, след подадения по надлежен ред от мен сигнал, получих отговор от районната прокуратура, че поради липса на доказателства няма да бъде образувано и досъдебно производство“, обясни Вяра Емилова и също отправи въпрос към вътрешния министър за оценката му на действията на структурите на МВР в област Ловеч относно противодействаме на закупуването на гласове.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: