Андрей Гюров: За всички е ясно, че ПП и ДБ ще управляват заедно

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:32 / 18.08.2022
431
Съществува възможност за сливане с "Демократична България" за общо явяване на изборите. Изборният кодекс го позволява до 27 август. Така в студиото на Нова телевизия Андрей Гюров от "Продължаваме промяната", коментира въпроса за евентуално общо явяване на изборите с ДБ.

"Това е много важен въпрос и не може решението да бъде взето лекомислено. Все още предстои да вземем решение и за нас е важно то да бъде взето по правилния начин", подчерта той

По думите му за партията е важно да се създаде усещане у гражданите за стабилност и спокойствие, че в дългосрочен план има субект, който да е мост между ляво и дясно в българската политика.

"Дали ще има предизборна или следизборна коалиция - за  всички е ясно, че ДБ и ПП ще управляват заедно в един бъдещ момент. Не е важна формулата на това сливане – важна е същността. Че това е коалиция срещу статуквото, срещу корупцията и за промяна".

"Разликите ни с "Има такъв народ" са съществени и това е видимо за всички. Истината е, че в последния парламент бяхме много близо до това да имаме 121 депутати, така че сега се надяваме на това", посочи Гюров. И допълни: "На базата на принципи работихме много добре, както с ДБ, така и с БСП".

Гюров отказа да коментира варианти за премиер, тъй като било твърде рано. "Това е въпрос на дискусии, както и на резултати от изборите. Но относно Асен Василев -да, той би бил един добър вариант за министър-председател", категоричен е той.

Виж коментарите (1)

Още по темата (845):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
България е в челото по ръст на туристи в Европа
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" са с чужд произход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).