Ангелкова: Безкомпромисни ще бъдем към всички концесионери по плажовете

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:10 / 18.06.2019
1239
Безкомпромисни ще бъдем към всички концесионери по плажовете, които допускат нарушения. Това коментира в студиото на Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Задължително трябва да има осигурен безпроблемен свободен пешеходен достъп до плажовете, те да се поддържат и почистват. Имаме 80 плажа под наем и 60 са отдадени на концесия. Безкомпромисни сме към всички нарушения и своеволия на плажа", посочи министърът.

"Имаме телефони за сигнали и нередности, както и нередности. Цяло лято нашите мобилни екипи са по плажовете. Сега установихме, че често туроператорите не поставят на видно място копие на застраховката си, за да може хората сами да си направят проверка и да си преценят риска", допълни Ангелкова.

"В промените в закона за туризма сме заложили изисквания спрямо външния вид на всички постройки, зелени площи, всички елементи от облика на плажовете и курортите. Навсякъде по света има различни места за почивка и хората си избират. Ние постоянно правим анализи, за да можем да профилираме нашата услуга. България е позната като дестинация, която предлага качество на добра цена. Имаме ръст и 27 милиона реализирани нощувки. Правим много за привличане на повече туристи към България", коментира министърът.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).