Анита Мейзер пак се изправя пред съда

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:37 / 06.04.2017
1893
Анита Мейзер отново влиза в съдебната зала. Пред Варненския апелативен съд в петък тя ще обжалва присъдата си от 3 години затвор за убийство по непредпазливост на съпруга й Николай Димов и за предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай. На първа инстанция миската се призна за виновна и процесът протече по съкратената процедура.

39-годишният културист Николай е искал да впечатли работодатели от Панама и Колумбия като запише клип, в който демонстрира своята сила. В нощта на 13 срещу 14 август 2016 той решил да направи експеримента в семейното жилище в местността Евксиноград.

Николай легнал на масажната маса и поискал от Анита да му сложи две "свински опашки" на краката, една на ръцете зад гърба му и две на врата. За последните настоял да бъдат стегнати допълнително, но при опита да се освободи от тях, примката се затегнала допълнително и го задушила.

Мейзер безуспешно се опитала изнесе в сак тялото от апартамента. После решила да си създаде алиби, че не е била в апартамента при настъпването на смъртта на Николай, като отиде да пазарува в магазин и на бензиностанция с видеокамери.

След прибирането си в апартамента се обадила в полицията, заявявайки, че е готова да си плати, за да не се разчуе историята. След отвеждането й за разпит тя предложила на полицая Веселин Радев подкуп от 10 000 евро, после - 20 000 евро, а накрая вдигнала сумата до 30 000 евро.

Присъдата на Мейзер беше произнесена от Варненския окръжен съд малко пред Коледа, а месец по-късно тя поиска да бъде пусната под домашен арест заради влошено здравословно състояние. Магистратите обаче отхвърлиха молбата й с мотива, че може да се укрие, тъй като притежава американски паспорт.

В седмиците преди началото на процеса на втора инстанция адвокатът на миската Петър Чалъмов коментира пред медии, че обвинението за подкуп не е доказано и въобще не е правено подобно предложение от неговата клиентка към разследващия полицай. Очакванията са защитата да поиска процесът да бъде върнат за ново разглеждане.

Анита Мейзер изтърпява наказанието си в Сливенския затвор, където наскоро празнува своя 53-ти рожден ден.


Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (124):
08.09.2022 Дъщерята на Анита Мейзер – Джули: Майка ми си пекла суджук и филийки на ютия в затвора
14.08.2020 4 години след бруталното убийство на Николай близките му са неутешими
14.05.2020 Скандалната Анита Мейзер: Ники ме чака, но не бързам да ходя при него
03.01.2020 Вместо да плати кръвнина за убития Николай, Мейзер се кани да обикаля света
29.11.2019 Анита Мейзер го удари на живот след затвора
19.11.2019 Анита Мейзер не се крие след затвора, върна се в Лас Вегас
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).