Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Антон Кутев: Ако правителството не успее да смени Гешев, той ще ги смени
Автор: Екип Burgas24.bg 11:58 / 22.01.2022Коментари (1)743
© bTV
Само след 2-3 месеца правителството вече може и да го няма, такава е съвременната реалност. Ако правителството се превръща постепенно в заложник на съдебната реформа, ако те не успеят много бързо да намерят решение с казуса с прокуратурата, с правомощията на главния прокурор и със самия него, ако те не успеят да сменят Гешев, Гешев ще смени правителството.

Това заяви в студиото на "Тази събота“ бившият депутат от БСП и бивш говорител на служебните правителства на премиера Стефан Янев Антон Кутев.

Ако до май не покажат реални резултатите, така ще се сгъсти ситуацията около правителството, че изобщо не е ясно дали ще оцелее и коалицията и правителството. Реформи могат да се правят само при първите 2-3 месеца от управлението на правителството, защото след това ти вече нямаш обществено доверие, всяка реформа е свързана със съпротива в системата. Почнеш ли да правиш реформи, когато нямаш обществено доверие, ще ти вдигнат протести и ще те свалят. Т.е. мина вече повече от месец. Ключовите реформи, които трябваше да започнат, не са започнати“, добави той.

Кутев няма никакво съмнение, че БСП е подкрепила Румен Радев за втория президентски мандат, но друг е въпросът дали ръководството в лицето на Корнелия Нинова го е подкрепило.

Нинова имаше серия от действия, които бяха срещу това – от самото издигане на кандидатурата до последната седмица, през която влизахме в конфликти, очевидно насочени към президента. Не мога да разбера по-голямата част от действията на Нинова, именно там може би идват и противоречията във външното говорене на БСП. След като имаш рязък спад от милион на 260 000 гласа на изборите защо продължаваш да държиш ти да управляваш. Съвсем нормално е във всяка европейска демократична държава, когато загубиш изборите, си подаваш оставката, заяви той.

По думите на Кутев "Нинова работи изключително много за личностното си представяне в политиката и най-вероятно популярността и силата на Румен Радев не са били достатъчно удобни за нея като политик“.

Бившият депутат от БСП добави, че нямам никакво намерение да става председател на партията и никога няма да стана такъв.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Излиза ,че Гешев е крайъгълния камък на политиката у нас! Аз мислих ,че сме парламентарна република ,а то било главПрокурорска! Тоя Гешев и за инфлацията е виновен и за цените на тока и за кухите разходки до Скопие или баджанашко- любовните назначения в министерствата. Изобщо що за партийна линия и идеи или стратегии и политика всичко да ти зависи от махането на Главния Прокурор ? Та те нямат никакви готови ,дори идеи за законопроекти. В НС е цирк на незнайковци и селфещи се калинки с главния клоун Кирчо. А всичко поскъпва. Батака е повсеместен. Бюджет няма още. Плана за възстановяване няма. Бизнеса плаща по 3-4 пъти по високи сметки за ток. И тоя кутерник ,шеф на червените тролове ще ми обяснява за лайната в БСП. БСП е част от управляващата коалиция на малоумници,некадърници и боклуци. Какъв Гешев ? Или да си го кажем....Тези дето ви платиха протестите,машинките и сценария за подмяна НЕ ги вълнува икономиката и народа ,а Гешев. И той им е главното задание да го няма ,че да си вършеят на воля. Щото Мутри вън ,ама на Мутрите им е Вътре!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: