Арестуваха шофьори, хитруващи в аварийната лента на АМ "Тракия", причината обаче е друга

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:16 / 03.08.2021
1862
Двама чужденци се озоваха в ареста, след като предложиха подкуп на пътен полицай от ОД МВР Пазарджик. Случката се разиграла вчера сутринта в района на автомагистрала "Тракия". Служител на сектор "Пътна полиция", обслужващ района на аутобана, пътувал със служебен автомобил към зоната на пътнотранспортно произшествие. Той се движил с включена светлинна сигнализация на автомобила, за да окаже съдействие на колегите си за регулиране на движението, докато трае обработката на местопроизшествието.

Движейки се в създалата се тапа от леки и товарни возила, полицаят се натъкнал на два леки автомобила с чужди регистрации. Водачите им се движили в аварийната лента, опитвайки се да заобиколят тапата. Освен че това е забранено, по този начин те възпрепятствали движението на полицейския автомобил към мястото на катастрофата. Последвало спиране и на двете коли, чиито шофьори се оказали 45-годишен немски гражданин и 38-годишен австрийски гражданин. Униформеният предприел действие за съставяне на актове за установеното нарушение на правилата за движение по пътищата.

Тогава двамата подхвърлили една банкнота с номинал от 20 евро и две банкноти с номинал от 5 евро с надеждата да избегнат санкциите. Това още повече усложнило положението им, защото и двамата незабавно били задържани. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември, а банкнотите са иззети, като веществено доказателство. Двамата чужденци прекарали денонощието в ареста на полицейското управление в Септември, а спрямо тях се водят досъдебни производства.

Виж коментарите (2)

Още по темата (485):
01.10.2021 Спасители си взеха чао с морето по интересен начин
30.09.2021 Днес е последният ден, в който ще има спасители на плажа
29.09.2021 Странният кемпер си стои задържан на наказателен паркинг в Созопол
26.09.2021 Сигнал от днес: Този Слънчев бряг е по-хубав от юлския!
25.09.2021 Утре казваме чао на морето
22.09.2021 Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).