Армията остана без манджа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:11 / 09.12.2018
1663
Българската армия е останала без доставчик на храна от три години, съобщава bTV след направена проверка. Заради висящата процедура по избор на доставчик, Министерството на отбраната харчи близо 31 млн. лв. без обществена поръчка.  Заради висящата обществена поръчка командирите твърдят, че са принудени да нарушават закона, откровен е началникът на Военноморските сили. 

"Командирите са изправени пред една страшна дилема – или да нарушат закона и да не осигурят безплатната храна, или да я осигурят по нерегламентиран нормативно път, което отново е нарушение на закона", заяви контраадмирал Митко Петев, командващ ВМС.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че са пускани обществени поръчки до 30 хил. лв., което е законно изключение. Според адвокат Грета Ганева това е заобикаляне на закона. "Заобикаляне на закона се счита за състояние, в което със законни средства постигаш забранени от закона цели", каза юристът.

"Аз ви казвам, че няма какво да се направи. Или трябва да храним войниците, или да разпуснем армията", посочи Каракачанов.

Месец след встъпването в длъжност на Каракачанов, 3-членен състав на Върховния административен съд дава решение на министъра. Обжалваната процедура по обществената поръчка да продължи.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).