Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Асен Василев: Говорим с няколко партии, най-вероятно ще ги сложим в коалиция
Автор: Екип Burgas24.bg 14:06 / 19.09.2021Коментари (3)1591
©
"Безброй партии ни се обадиха с предложение да ни станат мандатоносители. В момента сме в процес на разговори с няколко партии, най-вероятно ще ги сложим под формата на коалицията. А "Продължаваме промяната" да си остане името. 7-8 партии са, с които си говорим", обяви Асен Василев. Заедно с Кирил Петков и техни съмишленици, те представиха в София идеите си за бъдещо участие в политическия живот на страната. Новият им политически проект се казва "Продължаваме промяната".

Василев не сподели кои са тези партии, но подчерта, че сред тях не е партия МИР. Според него следващото правителство ще е коалиционно. 

"В последните 4 месеца започнахме промяната. Имахме много ясни и точни цели. Първата – да спрем корупцията. Пример за това е ББР. Вторият беше да освободим малкия и среден бизнес. Приоритет номер 3 – да привлечем високотехнологични инвестиции. Приоритет номер четири беше да разпределим равномерно всичко получено. Всъщност вие ни познавате, не включваме нищо ново, просто искаме да продължим направеното през тези четири месеца. Не е важно дали си ляв или десен, важното е да си почтен", каза Кирил Петков.

Такива били и критериите за хората, които влизат в политическия проект. Те трябва да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от 1 партия, да нямат скандали, които не могат да се проверят. Всеки член ще подпише и договор за почтеност, с който ще гарантират, че нямат скрити финанси.

"Тъй като имаше много въпроси дали сме отляво, отдясно или в център, може би е добре да кажем в какво вярваме. Истината е, че данъци в България са достатъчно високи. Те няма нужда да се пипат. Има достатъчно постъпления в хазната, особено ако НАП отиде при големите фирми и си ги събере. Има достатъчно постъпления, за да имаме нормално образование, нормално здравеопазване, да се погрижим за  възрастните хора и да си направим нормална инфраструктура. Въпросът е, че всички контролни механизми са изключени. Няма контрол как се разходват парите. Голяма част от парите се разходват без обществени поръчки. Ние плащаме тройно и четворно за прости неща. Ако започнем да плащаме истинската стойност и започнем да искаме истинското качеството, ще имаме една изключително богата и процъфтяваща държава. Която дава равен старт на всички, в която можеш да получиш добро образование, без да ходиш на частни уроци. Това не е утопия. Аз съм получил такова образование", заяви Асен Василев.

Според него ако инфраструктурата се оправи, средата в България ще се промени и много млади хора ще се завърнат. Самият той сподели, че България е мястото, където се чувства най-добре.

"В следващите
60 дни ще чуете много неща за нас. Никой, освен нашия екип, няма правото да говори вместо нас. Ако нещо чуете за нас, имайте предвид, че не е вярно. Вярвайте ни, защото показахме, че имаме смелостта да атакуваме и да действаме срещу най-тежките интереси, които засягат кражбите в България. Имаме смелостта, имаме екипа, ще го направим", увери Кирил Петков.

"Това не е президентска партия. Ние много го харесваме, защото през последните три месеца той ни даде пълна свобода на действие. В последната седмица и половина сме говорили с над 7 партии. Всички ни поставят две условия – няма да дават пари на никого и не искат никой да им пълни листите. Хора, ние имаме нужда от регистрация. Ще се самофинансиране. Просто изгубихме много време", посочи Петков.

На въпрос кой е кандидатът им за президент, те посочиха, че ще подкрепят Румен Радев.

Сред първите представени беше Деница Петкова, която е магистър инженер, а в момента е предприемач. Тя има опит с Британската кралска академия по инженерство, където е видяла, че иновации се постигат и в страни от третия свят.

В екипа на Петков и Василев влиза и Яна Болникова, която е била част от екипа на Министерството на икономиката. 13 години работи в аутсорсинг индустрията. Тя изрази надежда, че промяната ще обхване всички градове в страната.



Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чакай беее, тумбииии.... Ние ако сме ги искали тези 7-8 партии, щеха да са в парламента..... Кой са тези партии???? Абв, Първанов, Вмро, воля, атака, НФСП, ВЪЗРАЖДАНЕ (ТАКА СЕ ВЪЗРОДИХМЕ, ЧЕ...), ЯНЕ ЯНЕВ, БАРЕКОВ.... АМАН ВЕЧЕ ОТ ПОСТАВЕНИ ЛИЦА
-3
 
 
Че каква е разликата между вас,помияри,и чалга-просташката партия?Сетих се - един от вас е *гранде мошеник* и го чака затвор!
+2
 
 
Момченцата пазарува партии.само да не преядат че идва поврщане.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: