Асен Василев нареди ревизия за строежа на стадионите и на още големи проекти в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (6)
19:39 / 20.07.2022
813
Агенция за държавна финансова инспекция влезе в община Пловдив и извършва проверка, разбра Plovdiv24.bg от свои източници. Тя се извършва по инициатива на вицепремиера и финансов министър в оставка Асен Василев за проверка на изразходването на публични средства по големи проекта в Пловдив.

Инспекторите са окупирали кабинетите на 2 етаж и проверяват законосъобразността относно спазването нормативните уредба в областта на обществените поръчки при изпълнението на строежа, част от Общинската инфраструктура на стадион "Христо Ботев" и на стадион "Локомотив" -  Пловдив. Предмет на проверката на инспекцията е още и реконструкцията на ул. "Даме Груев" в участъка от транспортен възел "Родопи" до бул. "Македония", проектът "По крепостните стени на Филипопол“, в т.ч. и проверка за законосъобразност относно изпълнението на сключените договори и документалната обоснованост на извършените плащания по тях.

Проверката касае още проекта "Подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Пловдив - 1 етап" по пет обособени позиции",  Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежи на град Пловдив, етап 1, квартал (част) 10 бул. "Дунав" -,,Брезовско шосе", Изграждане на нова детска градина за 8 групи, 2 детски комбинат, кв. 59 по плана на ЖР,Тракия" Пловдив“, както и проверка за законосъобразност относно изпълнението на сключените договори и документалната обоснованост на извършените плащания по тях.

Ревизията трябва да приключи на 26.09.2022 година.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
България е в челото по ръст на туристи в Европа
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" са с чужд произход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).