Асен Василев отговори на критиките на Румен Радев за цената на тока

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:32 / 17.02.2022
860
България ще развива нови ядрени мощности и това е записано в коалиционното споразумение, заяви в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Той обясни, че целта на визитата му с енергийния министър Александър Николов в САЩ, е била да се обсъдят варианти, в случай, че бъдат застрашени енергийните доставки към България заради кризата в региона.

Относно разработката на малки ядрени мощности в САЩ, Василев посочи, че все още няма работещ прототип. За сметка на това са разгледани нови налични технологии.

"И тук задачата ни е да си свършим нашето домашно и да решим какъв тип енергетика ще развиваме", каза Василев.

Той допълни, че има 4 - 5 налични геотермални технологии, както и технологии за съхранение на електроенергия, съобщи БНТ.

Асен Василев отговори на критиките на президента Румен Радев, че времето за анализ е свършило и липсват реални мерки за цената на тока. Вицепремиерът изтъкна, че компенсациите са факт, а при наличие на нов състав на КЕВР трябва да се даде време на регулатора за цените за бита.

По повод орязания бюджет на прокуратурата и критиките на главния прокурор Иван Гешев Асен Василев заяви, че България е страната с най-голям бюджет за съдебна власт - 0,7% от БВП, спрямо 0,3% за ЕС и отрече да има политически натиск.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Екатерина Захариева: Нуждаем се от стабилно правителство с минист...
Какви са цените на основни хранителни стоки?
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки Роле...
Брутално убийство в Силистра 
Над 3000 литра контрабанден зехтин задържаха митничари
Д-р Илиев за новия вариант на COVID-19: Не е лек, но не е по-опас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).