Аталай за шефа на КЕВР: Ако Бориславова реши, ще напишат нови правила и пак ще изберат Тодоров за поста

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:12 / 22.07.2022
732
Опозицията предупреждаваше новодошлите на власт, че смяната на един човек, само за да назначиш твой на едно място, води до тези недоразумения. Така депутатът от ДПС Рамадан Аталай коментира решението на Конституцонния съд относно назначението на Станислав Тодоров за шеф на КЕВР.

"Не всички решения на комисията ще бъдат отменени, защото г-н Тодоров сам беше убеден, че изборът му е противоконституционен и по моя информация дълго време не участваше по време на гласуванията и дори е избягвал заседанията, когато неговият глас е бил решаващ", заяви депутатът в "Денят започва".

Според Аталай и премиерът Кирил Петков е бил наясно с това, но "знанието му граничело със самонадеяност".

"В това управление като че ли флагманът е: "да променим законите в името на човек". Всеки ден слушам разговорите, които се водят между различните политически формации. Никой не влиза в дълбочина за това какво трябва да се случи в енергетиката. В момента нямаме институция, която да вземе решение за газа за август."

Според депутата цената на синьото гориво през следващия месец така или иначе няма да е евтина, защото управляващите не са разбрали, че подсигуряването на газовите доставки и предвидимостта са най-важното в момента.

"Подведохме се по плоскостта на посланията на госпожа фон дер Лайен, че по-добре да се къпем от неделя до неделя. Тези решения на Европейския съюз за мен са много несериозни и безотговорни. Вие как си мислите, че в една институция може да се работи на 16 градуса температура?", коментира Рамадан Аталай енергийните планове на ЕС.

Когато си недалновиден и не знаеш как да управляваш, най-добре е да се оттеглиш - това би трябвало да направят и сегашните управляващи, каза още Аталай. Процедурата за избор нов председател на КЕВР трябвало да тръгне още вчера.

"Ще ни изиграе много лоша шега, ако изчакаме да излязат и мотивите на Конституционния съд. Изборът може да се случи в рамките на месец. Ако Кирил Петков, Асен Василев, и доколкото разбрах, Лена Бориславова решават нещата. Тя ако рече, може за една седмица да назначат същия председател, като пуснат правила за него, като направят процедурите за него", заяви депутатът.

Той отправи послание към хората да излязат на избори и да гласуват, защото ни очаква тежка зима. Сегашните управляващи нямат поглед към себе си, за да видят какво донесоха като криза и незвъзможност за развитие на страната, смята Рамадан Аталай.

Виж коментарите (1)

Още по темата (19):
03.08.2022 Цената на природния газ ще бъде обявена на 12 август
03.08.2022 Иван Иванов намекна, че КЕВР ще утвърди рекордното предложение на "Булгаргаз" за 60% поскъпване
28.07.2022 Иван Иванов е новият-стар председател на КЕВР
28.07.2022 Тошко Йорданов за КЕВР: Лена Бориславова опищя стаята на Ива Митева
28.07.2022 Депутатите решават за връщането на Иванов начело на КЕВР
28.07.2022 Васил Велев за връщането на Иванов в КЕВР: Той е добър професионалист, почтен човек и независим
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).