Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атанас Атанасов: Оставката на Цацаров е бягане пред вятъра
Автор: Екип Burgas24.bg 09:44 / 17.01.2022Коментари (2)611
© БНТ
Като бягане пред вятъра определи ситуацията със Сотир Цацаров ген. Атанас Атанасов, зам.-председател на НС и депутат от ДБ в предаването "Денят започва".

"Понеже е разбрал, че ще му бъде отнет достъпа до квалифицирана информация, е решил да подаде оставка. Това е моят прочит. Каквото и да се говори, убеден съм, че той е бил информиран за проверката, защото са му искани обяснения от служители на ДАНС", каза Атанасов.

"За мен е по-важна същината на казуса, защото това, което разбирам през медиите - тези действия са предприети заради онази прословута среща, наречена "ЦУМ-гейт". Още тогава трябваше да бъдат предприети действия по отношение на г-н Цацаров. Политическата ситуация беше такава, че това не можеше тогава да се случи, тъй като службите за сигурност, кадрувани от Бойко Борисов, тяхната задача беше не да разкриват такъв тип случаи, а да ги прикриват", каза Атанасов.

КПКОНПИ беше създадена от няколко структури, сглобени на едно място, за да се намери работно място на Цацаров след като му изтече мандата като главен прокурор, смята Атанасов.

Нищо не свърши тази комисия освен да подгони някои от неудобните на властта. Резултати никакви. Затова там е необходимо да се извършат някои промени. Готвят се законодателни актове, ще ги обсъждаме когато станат факт, каза той.

Атанасов допълни, че е скептичен към начина на работа на такъв тип паралелни институции. За него прокуратурата е органът, който трябва да се занимава с незаконните, нетрудовите доходи.

Именно заради бездействието на прокуратурата по отношение на толкова фрапиращи случаи публично известни за корупционни практики - за някакви чекмеджета, за някакви кюлчета, пари заминали някъде, се търси някакъв паралелен механизъм за разследване, смята ген. Атанасов.

"Добре е да създадем механизъм, през който да се преследват нетрудовите, незаконните доходи, конфликта на интереси, но не бива една бухалка да я превръщаме в нова бухалка. За мен е важно да се направи радикална промяна в прокуратурата и това е органът, който би следвало да извършва задълбочено разследване на корупционните практики и да се търси отговорност в съда", каза ген. Атанасов.

За него е добре да се раздели комисията на две.

Атанасов смята, че трябва да се видят детайлите и не може да направи преценка дали Цацаров ще бъде подведен под отговорност.

По отношение на главния прокурор Иван Гешев - ген. Атанасов заяви, че той има между 8 и 10% подкрепа от българското общество и дали смята, че с такава оценка е ефективен в борбата с престъпността.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
насьо,когато и да те удавят в една дупка с лайна - все ще е късно!Такива изроди морални като тебе отвратиха хората от демократичната идея!
+1
 
 
Кажи ГНОМ,кой ставаше прокурор в Рязанград 1986/87 г. Кажи бе к**во комунистическа. Цацата е свиня,но ти си изрод лицемерен. Ако имаше Лустрация след 1990г.ти къде щеше да си бе Ам Гъл ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: